A külföldi nyelvtanulásért felelős biztos eddig 18 milliót tett zsebre, miközben a program el sem indult

A külföldi nyelvtanulásért felelős biztos eddig 18 milliót tett zsebre, miközben a program el sem indult

Összesen 18 millió forintnyi fizetést vehetett fel Bartos Mónika fideszes képviselő arra, hogy elősegítse a magyar diákok külföldi nyelvtanulását. Kinevezése óta egyetlen tanulót sem indítottak útnak a járvány miatt, ennek ellenére tavaly, amikor már leállították a programot, meghosszabbították a politikus megbízatását - írja a 24.hu.

A politikus a „9. és 11. évfolyamos tanulók célnyelvi országba történő tanulmányútjai előkészítésével és koordinációjával kapcsolatos feladatok ellátásért” felel hivatalosan. A programot még 2019 februárjában Orbán Viktor hirdette meg, majd rá két hónapra nevezték ki Bartost miniszteri biztosnak havi félmilliós fizetésért ami mellé járt egy szolgálati autó is.

A lap kereste Bartost, hogy megtudja tőle miben merült ki miniszteri biztosi tevékenysége, és nem érzi-e feleslegesnek eddigi közreműködését, választ azonban még nem kaptak.

A programra összesen 90 milliárd forintos keretet különítettek el, és a célországokat is meghatározták: Málta, Nagy-Britannia, Írország, Franciaország, Ausztria, Németország és Kína is szerepelt az úticélok között.