A sötét lovagot még a pandémia és a háború sem tudta megállítani abban, hogy a box office élére repüljön

A sötét lovagot még a pandémia és a háború sem tudta megállítani abban, hogy a box office élére repüljön

A pandémiás korszak második legjobb eredményével indított a hétvégén Észak-Amerikában a Batman, eredeti címén a The Batman. Robert Pattinson alakítja a címszereplőt.

A nagyvásznon a Robert Pattinson által hatodszorra megformált karater március 3-án debütált új etapjára 128,5 millió dollár értékben váltottak jegyet péntektől vasárnapig az amerikai és a kanadai mozikban, ami a legmagasabb nyitóhétvégi bevétel ebben az évben, és a második legjobb eredmény a koronavírus-világjárvány kezdete óta a Pókember: Nincs hazaút 260 millió dollárt hozó decemberi premierje óta.

A krimi-dráma sikerét fordulópontnak nevezte Paul Dergarabedian, a Comscore vezető médiaelemzője.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/YfbyQWCpEuA.jpg?itok=9olk3p7k","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=YfbyQWCpEuA&ab_channel=InterCom","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A Denevérember nyolcvan éve megteremtett karakterének legújabb feldolgozása világszerte már 248,5 millió dollár bevételt termelt, miközben előállításának költségét 200 millió dollárra becsülik. A több mint kétórás akciófilm oroszországi bemutatóját a forgalmazó az ukrajnai háború miatt egyelőre jegeli, és a kínai forgalmazás is csak később indul.

Több mint egy éve a Batman az első film, amelyet a Warner kizárólag mozikban forgalmaz. Korábbi filmjeit a stúdió hibrid formában, mozikban és az HBO Max online tartalomszolgáltatónál mutatta be.