Bayer Zsolt értékteremtése 40 milliót ér az államnak

Bayer Zsolt értékteremtése 40 milliót ér az államnak

Dömötör Csaba államtitkár szerint a Szerencsejáték Zrt. leánycége szigorú, világos szabályok alapján osztja a pénzt.

Mit ad az országnak az 1100ÉV Kft., hogy a Szerencsejáték Zrt. 40 millió forinttal támogatja?

Erről kérdezte Rogán Antal minisztert Vadai Ágnes, miután a hvg.hu megírta, hogy a Szerencsejáték Zrt . ugyan jóval kevesebbet „jótékonykodott”, de Bayer Zsolt cégének az 1100ÉV Kft.-nek így is jutott 40 millió forint. A Demokratikus Koalícó (DK) képviselője csak a Fidesz 5. számú pártagságijával rendelkező Bayer Zsolt érdekeltségének érdemeire kérdezett rá, noha a Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó leányvállalata ugyanennyi pénzt adott az egykori ATV-vezér cégeinek, illetve jutott 8 millió forint annak a dunakeszi sportegyesületnek is, ahol egykor Szijjártó Péter futsalozott.

Rogán Antal helyett államtitkára válaszolt. Dömötör Csaba arról nem írt, hogy egészen pontosan milyen értékteremtést végez Bayer Zsolt, de azt írta, hogy a Szerencsejáték Zrt. mint az ország 19. legnagyobb vállalata, kiemelten fontosnak tartja, támogatja az értékteremtő kezdeményezéseket a hazai kultúra, oktatás, egészségügy, valamint a sport területén. A támogatási rendszert 2015 óta működtető Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. szigorú szempontok alapján, világos szabályok szerint végzi támogató tevékenységét.

Dömötör Csaba szerint az összes többi támogatáshoz hasonlóan, a Vadai Ágnes kérdésében említett is a fenti koncepcióba illeszkedve, az előírásoknak megfelelően valósult meg. A támogatottak köre egyébként a cég honlapján havi bontásban, mindenki számára megismerhető – tette hozzá az államtitkár.