Bayer Zsolt esete a 75 ezer forintos órabérrel

A miskolci önkormányzati média a Jobbikot semmibe veszi, miközben milliós nagyságrendű kifizetéseket folyósít a fideszes holdudvarnak. Társadalmi tiltakozás indul a Miskolci Napló ellen.

Helyi jobbikos képviselők már többször rámutattak, hogy a miskolci városvezetés a helyi médiában egyoldalú sikerpropagandát folytat, miközben a megyeszékhely valós helyzetéről nem ad tájékoztatást, s teszi mindezt az adófizetők pénzén. Badány Lajos, a Jobbik önkormányzati képviselője mai sajtótájékoztatóján kiemelte:
a Jobbik a múlt héten öt sajtótájékoztatót tartott, de ezekről – igazodva a több éves gyakorlathoz – az újságban egyetlen betűt sem közöltek le.
Ehelyett a lap és a városi televízió kiadója, a Mikom budapesti és debreceni bértollnokok alkalmazásával, milliós nagyságrendű kifizetéseket folyósít holdudvarának, a köz vagyonából.
 
A képviselő példaként említette Bayer Zsoltot, aki a Miskolc TV műsorában havi nettó 300 ezer forintért dicsőíti a Fideszt, és szidalmazza a Jobbikot. Mivel ezt 4 óra műsoridőben teszi havonta, ez 75 ezer forintos órabért jelent. De itt kapott állást a fideszes államtitkár testvére, és a beruházásoknál már ismert eljárásrend szerint, a cég hírigazgatóját is Debrecenből importálták.

Újság a hulladékgyűjtőben

Badány Lajos hozzátette, a miskolciak pénzén terjesztik az újságot az 1-es és 2-es országgyűlési választókerület településein, amiből egyértelműen látszik, hogy a kiadvány célja nem a helyi lakosság hiteles tájékoztatása, hanem szavazatszerzés biztosítása a következő választásokra.
 
A Jobbik a sajtóorgánummal szembeni tiltakozásra buzdítja a miskolciakat – jelentette ki a képviselő. Ennek részeként minden hétfőn 16 órakor a Mikom székháza, a Kis-Hunyad utca 9. előtt egy Miskolci Naplót jelzésképpen kidobnak a hulladékgyűjtőbe, ezzel tiltakozva a közpénzek elképesztő pazarlásával járó, tisztességtelen eljárás ellen.
 
Egyben megkérnek minden miskolcit, valamint az érintett környező települések lakosságát,
csatlakozzanak a Jobbik tiltakozó akciójához, és – akár a párt képviselőivel közösen a helyszínen – az újságot eszmei értékének megfelelő helyre, a szelektív hulladékgyűjtőbe dobják ki.