Aki nem bérből és fizetésből él: Tiborcz 1,2 milliárdot vett fel a BDPST Zrt.-ből

Aki nem bérből és fizetésből él: Tiborcz 1,2 milliárdot vett fel a BDPST Zrt.-ből

Az 1 milliárd 210 millió 518 ezer forintos adózott eredmény szinte egészét, 1,2 milliárd forintot kifizeti osztalékként Tiborcz István cége, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. – vette észre lapunk a vállalkozás 2020-as éves beszámolójához tartozó határozatban. A zrt. 1000 darab részvényéből 999-et Tiborcz birtokol, így

szinte a teljes összeg Orbán vejének bankszámláját gyarapítja.

A BDPST nem elsősorban saját tevékenysége révén jut bevételhez, az értékesítés nettó árbevétele alig haladta meg a 100 millió forintot. A fő bevételi forrása egyrészt a kapott osztalékok, melynek összege 2020-ban csupán 856 millió forint volt, valamint a pénzügyi műveletek eredménye. Zömében ez sem kapott kamatokat jelent, hanem az eredménykimutatásnak ezen a részén kell feltüntetni a vásárolt és eladott üzletrészek alapján keletkezett nyereséget is. A BDPST Zrt. kiegészítő melléklete alapján ez az összeg 2020-ban meghaladta a 788 millió forintot.

Orbán vejének cége 2020-ban 10 főt alkalmazott, akiknek összesen bruttó 89,1 millió forint bért (742,5 ezer forint/fő/hó) fizetett.

Úgy tűnik, az Orbán családban szinte csak a miniszterelnök él „bérből és fizetésből”, hétfőn arról számoltunk be, hogy Orbán Viktor apja is több mint 1 milliárd forint osztalékkal gazdagodott.

1 milliárd 136 millió forint osztalékot vesznek ki Orbán apjának kft.-jéből a válság évének eredményei után

A Dolomit Kőbányászati Kft.-ből 1 milliárd 136 millió forint osztalékot vesznek ki a tavalyi esztendő eredményei után, írja a 24.hu. A cég Orbán Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek az érdekeltsége, akinek tulajdoni hányada meghaladja az 50 százalékot. A 24.hu írta meg, hogy a Mészáros János három nagy cége, a Pegazus Trade Kft., a Herceghalom Interat Zrt.