Beázott a HÉV-alagút

Hogy sose legyen elég a jóból: nem elég, hogy dugó van, hogy ramaty az idő, még a HÉV is beázik. Pótlóbuszok járnak.

Pótlóbusz jár a H5-ös HÉV helyett a Margit híd, budai hídfő és a Batthyány tér M+H között, mert az elmúlt napok esőzésének következményeként a csapadék befolyt a HÉV alagútjába az éjszaka folyamán. A szakemberek hajnal óta dolgoznak az ideiglenes szigetelés megtervezésén. A beázás semmilyen módon nem befolyásolja az alagút teherbírását.
 
A H5-ös HÉV alagútjába jelentős mennyiségű esővíz folyt be, ezért ma reggel 6:15-től pótlóbusz jár a vonatok helyett a Batthyány tér M+H és a Margit híd, budai hídfő között. Mivel a budai fonódó villamoshálózat építési munkái miatt jelenleg nincs állandó szigetelés az alagúton, ezért juthatott be az esővíz az alagútba és az állomásra. Az ideiglenes szigetelés megtervezésén és elhelyezésén hajnal óta dolgoznak a szakemberek. A beázás nincs hatással az alagút szerkezetére, a vonatforgalomra és az alagútban dolgozókra sem jelent semmilyen veszélyt - olvasható a közleményben.
 
Ahogy azt korábban a BKK jelezte, a HÉV-alagút födémjének teherbírásával kapcsolatos kivitelezési munkáit a tervezett két hónapos (2015. június-augusztus) vágányzár alatt végzik el.