Gulyás Balázs beolvasott Bayer Zsoltnak, a "Vadhajtások" védték meg a fideszes publicistát

Érdekes biztonsági szolgálat.

Szürreálisra sikerült Bayer Zsolt fideszes publicista XV. kerületi előadása, és nemcsak a téma, az európai kereszténység helyzete miatt. Ugyanis a rendezvényről távozóban lévő Gulyás Balázst Bayer Zsolt új kedvence, a Vadhajtások arca, Bede Zsolt, valamint egy arcát eltakaró fekete kapucnis férfi vonta kérdőre.

Gulyásnak az volt a bűne, hogy számon kérte a Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosán, hogy a Népszabadság újságírójaként még egyáltalán nem ezt vallotta a világról, majd emlékeztette arra, hogy keresztényként visszás olyan trágár módon megnyilatkozni egy gimnazista lányról, amint azt Nagy Blanka esetében tette.

Ezután először egy fideszes nyugdíjas érkezett Bayer védelmébe, majd Bede Zsolt is megjelent az ajtóban. Keresztényi párbeszéd következik:

Miért remeg a kezed? - kérdezte Gulyás.

Mert... mert ideges vagyok miattad. És vissza kell fognom magam, azért. Tudod? Mit fenyegetőztök? - érkezett a válasz.

Ki fenyegetőzött?

Ti. Kompletten.

Ki az ti?

Ti. Szombaton ott vagy minden tüntetésen. Ott is láttalak.

És?

Tüntetésen is fenyegettek.

Ki kit?

Minket. (Te meg, a te fajtád - ezt a kapucnis mondta - a szerk).

A fajtám? Milyen fajtám?

El fog fogyni az emberek türelme, baj lesz.

Szerintem is. Én is így gondolom. 

De nem a ti oldalatok felől, hanem a mienk. Idióták vagytok!

Gulyás Balázs az eset után az Alfahírnek elmondta, hogy bár beszélt a helyszín közelében várakozó rendőrrel, nem tett feljelentést a fenyegetés miatt.

"A nyilvánosság jobban véd"

- fogalmazott.

Azt is elmesélte, hogy amúgy négy alkalommal is megzavarták Bayer előadását: először fiatalok Soros-álarcban, azután egy baloldali csoport "mi vagyunk a prolik" felkiáltással, harmadik volt ő, negyedik pedig egy idős hölgy. Azt viszont furcsának találta, hogy a Vadhajtások biztosítja egy fideszes rendezvény biztonságát.

"Éreztetni kell velük, hogy nincs minden rendben az országban. Éreztetni kell velük, azt is, hogy amit csinálnak, az se nem jobboldali, se nem konzervatív"

- árulta el Gulyás Balázs az okot, hogy miért kérdezte fel a fideszes publicistát, majd hozzátette: mivel ők nem jelennek meg a nyilvános vitákon, kénytelenek vagyunk házhoz menni.