Ennyit ért a kapcsolat: pártízezres bírság miatt szakított a Fidesszel Bede Zsolt

Ennyit ért a kapcsolat: pártízezres bírság miatt szakított a Fidesszel Bede Zsolt

Bejelentette az ismert kormánypárti troll oldala, a Vadhajtások, hogy szakítanak a Fidesszel. Bede Zsolt, a Bajnai-féle rendőrségnek súgó egykori ultra egy pártízezres bírság és egy köpés miatt vesztette el hitét Orbán Viktorékban.

Bede a Hadházy Ákos által szervezett dudálós tüntetésen ment be a Lánchíd előtti körfolgalom közepébe, csakhogy ezzel szabálysértést követett el és a rendőrök eljárás alá vonták.

Ötvenezer forintig is terjedhet a bírság - hangzott el a blogger facebookos élő videóján a rendőrök szájából. Bede helyszíni bírság helyett feljelentést választott a felvételek alapján.

Oldalán ezután jelent meg az írás, amelyben nemcsak a büntetést, de azt is sérelmezte a szerző, hogy leköpték a rendőrök szeme láttára és az állítólagos támadóját igazoltatás után elengedték. 

Így veszít el a jobboldal 3 millió olvasót

- jósolta az eset után Bede blogja, majd hozzátették, hogy "lehet visítani, hogy a jobboldal le van maradva az interneten. Mi ezt a saját bőrünkön tapasztalva mondjuk, eddig és nem tovább." Úgy folytatják:

Pofán köpik tudósítónkat, minimum azonnal egy tesztet kellett volna csinálni, ehelyett tudósítónkat jelentik fel, mert rálépett a fűre. 50 ezer. Meg az anyátok picsáját azt. Mi ezért nem küzdünk tovább. Mi ebből nem kérünk tovább.

"Beérett a Fidesz lófasz politikája."

Egy későbbi írásban azt is megmagyarázzák, hogy miért a Fidesz tehet arról, hogy korábban a 75 ezer forint összértékű melegítőben is csövesnek csúfolt Bede Zsoltot leköpték:

Zsolti ki akarta ütni a gyereket, ököllel. És nem tehette, mert a rendőr még őt nevezte kötekedőnek.

Bede Zsoltnak egyébként eddig egy ismert alkalommal sikerült bántalmaznia valakit, a beszámolók szerint egy tavalyi Orbán Viktor elleni tüntetésen ütött meg egy DK-s nőt.

A blogger különös vonzalmat érez a független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos iránt, a politikus rendezvényein többször megjelent. Korábban újságíróként is futtatták a kormányközeli médiában. A Fidesz ötös számú tagkönyvének tulajdonosa, Bayer Zsolt is elismerően nyilatkozott Bede munkásságáról, ami nagyrészt óbégatásból, összefüggéstelen közbeugatásból és kormánypárti kommunikációs panelek helytelen visszamondásából áll.