Békehátramenet – búcsút int rajongóinak a CÖF

Bencsik András szerint nem lehet Békemenetet szervezni, mert a menetelők áthúznának a Jobbikhoz. Most pedig a Civil Összefogás Fóruma törli magát a Facebookról.

Indoklás nincs. A közösségi oldal szerkesztősége a hozzászólások tanúsága szerint az utóbbi időben nem tudta kezelni a kormányellenes trollsereget. Ezért fordulhatott az égetett föld taktikájához a többek között Dr. Csizmadia László, Fricz Tamás, Bencze Izabella és Dr. Ifj. Lomnici Zoltán nevével jelzett társaság.

Több rajongó szerint ez a visszavonulás, a tapolcai jobbikos győzelem után egész egyszerűen gyávaság. Mindezek szerint lassan felszámolja önmagát a kormánypárti ernyőszervezet. Hiszen Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, aki részt vett a Békemenetek szervezésében, a lap legutóbbi számában meglepő kijelentést tett:

„Ma nem lehetne Békemenetet szervezni, mert a menetelők vagy áthúznának a Jobbikhoz, vagy otthon maradnának.”

Pedig korábban, mintegy féléve Bencsik András pont a Facebookon jelentette be, hogy új Békemenetre van szükség: „Amerika nem a barátunk és még csak nem is a szövetségesünk” – tartalmú írásában. Igaz ebből, állítólag a Fidesz kérésére semmi nem lett. Bencsik és Bayer Zsolt kisebbségben maradt.

Íme, a mai, drámai bejegyzés:

„UTOLSÓ BEJEGYZÉS
A CÖF Vezetősége úgy döntött, hogy a Civil Összefogás Fórum nem oszt meg híreket, és a továbbiakban nem tudósít eseményeiről a Facebook oldalán. Az oldalt 2015.04.21-én megszünteti.
Tevékenységünkről a www.civilosszefogas.hu weboldalunkon tájékozódhatnak.
Köszönjük megértésüket és eddigi támogatásukat!
CÖF Vezetősége”

Legutóbb a fideszes országgyűlési képviselő, a Fradi elnöke hirdette ki elnöki interjúban: többet nem foglalkozik azzal, hogy személyes közösségi oldalán vitatkozzon a rajongóival. Pedig Kubatov Gábort a jelek szerint egy teljes Ellentroll-sereg védte a szurkolók haragjától.

Most pedig egyperces néma, kattintás-mentes csendet kérünk. Köszönjük.