Belefáradt Colleen Bell - nem képviseli tovább hazánkban Washington érdekeit

A producer helyére Washington egy kipróbált diplomatát küld.

Úgy tudni, hogy Bell már néhány hete meghozta a döntését, és ebben nem fogja befolyásolni az sem, hogy ki nyeri majd az novemberi elnökválasztást az Egyesült Államokban.

A nagykövet állítólag belefáradt a magyar–amerikai kapcsolatok reménytelennek tűnő egyengetésébe.

Pedig mutatott fel eredményeket - azonkívül, hogy több alkalommal is felemelte a szavát a korrupció ellen, és meg is látogatta a magyar-szerb határon felhúzott kerítést -, hiszen ügyesen, a megfelelő mederben tartotta az transzatlanti szabadkereskedelmi övezet (TTIP) kialakításáról szóló tárgyalásokat.

Hoppá! Elszólta magát a „gyarmatosító": Orbánék eladják a hazát

Most már a sokadik alkalommal derül ki a Fideszről, hogy a szabadságharcos attitűdje pusztán a hazai szavazati joggal rendelkező állampolgároknak szól, hiszen a valóságban tökéletesen belesimul abba az atlantista-multinacionális érdekszövetségbe, amely ellen a Békemeneten szokás felvonulni. A lóláb gyakran kilóg, de ritkán szokták magát Orbán Viktort szembesíteni a kormánypárt kétkulacsos politikájával.

Emlékezetes, hogy több alkalommal is a nyilvánosság előtt mondott köszönetet az Orbán-kormánynak, amiért a kabinet támogatja a tárgyalásokat az egyezményről.

Az utód

A legkésőbb kora tavasszal távozó Bell feladatait átmeneti jelleggel David Kostelancik helyettes misszióvezető veszi át. A karrierdiplomata nemrég érkezett Budapestre, legutóbb az amerikai kongresszus Helsinki Bizottságának volt külügyminiszteri főtanácsadója. 2008 és 2010 között az Egyesült Államok moszkvai külképviseletén szolgált mint helyettes, majd ügyvivő politikai tanácsos. Korábban is dolgozott Moszkvában az akkori nagykövet, Thomas Pickering különleges tanácsadójaként.