A patkányozó Bencsik szerint Orbánt nem szabad támadni

Így lesz valakiből patkány a NER-ben.

Bencsik András azért tett ki egy patkányos képet Facebookjára még április végén, mert Balczó Zoltán szerinte a kormánnyal szemben a CEU mellett állt ki az Európai Parlamentben. Valójában a jobbikos képviselő azt mondta:

„A Jobbik szemben áll Soros Györggyel, elutasítja a nyílt társadalom ideológiáját. Azonban a CEU működésének ellehetetlenítését a kormány olyan hatalmi önkénnyel akarja elérni, ami elfogadhatatlan precedenst teremtene. Mi a megoldást most sem az Európai Uniótól várjuk, hanem a magyar Alkotmánybíróságtól, ezért tették lehetővé a Jobbik képviselői, hogy Magyarországon a testület a kérdésről dönthessen.”

Tehát szó sem volt a CEU öncélú megvédéséről, egyszerűen a Fidesz-kormány bolsevik módszereit ítélte el a legnagyobb ellenzéki párt. Az 1989 előtti kommunista diktatúra működtetését sajtómunkásként biztosító Bencsik András szerint pedig Orbánékat így támadni nem más, patkányság.

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter egyébként az esetről az N1TV-nek azt mondta, Balczó az egyik legtisztességesebb ember akivel valaha találkozott. Kollégánk, Balczó Mátyás így reagált édesapja betámadására, Sneider Tamás Jobbik- és parlamenti házalelnök véleményét pedig itt ismerhetik meg.

Az N1TV most magát Bencsiket szembesítette szavaival, így az is kiderülhetett, hogy ki, és hogyan válhat patkánnyá a NER-ben: