Az Orbán-kormány eltörölte a hatósági benzinárat, a Mol eddig bírta az ársapkát

Az Orbán-kormány eltörölte a hatósági benzinárat, a Mol eddig bírta az ársapkát

Hernádi Zsolt szerint a Mol elment a falig, most vissza kell állítani az egyensúlyt.

Az Orbán-kormány eltörli a benzinárstopot, mindezt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, és Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója jelentette be a rendkívüli, hétfő éjszakai kormányinfón.

A Mol arról tájékoztatta a kormányt, hogy import nélkül nem tudja biztosítani az ország üzemanyag-ellátását. A kormány ezért a Mol javaslatára megszünteti a benzinárstopot – fogalmazott Gulyás Gergely. 

„Bekövetkezett, amitől tartottunk, a hétfőn életbe lépett uniós olajszankció mindenki számára érzékelhető zavarokat okozott Magyarország üzemanyag-ellátásában” – tette hozzá. 

Gulyás Gergely jelezte: a szankciók életbe lépése az elmúlt napokban mindenki által megtapasztalható módon zavarokat okozott Magyarország üzemanyag-ellátásában. A Mol hétfőn levélben tájékoztatta az energiaügyi minisztert, hogy import nélkül nem tudja megoldani az ország üzemanyag-ellátását - tette hozzá.

Hernádi Zsolt szerint a Mol elment a falig, most vissza kell állítani az egyensúlyt. 

A Mol elnök-vezérigazgatója közölte: töltőállomásaik negyedében volt leürülés az elmúlt napokban. Amióta a Mol van, ilyen nem történt - fogalmazott.

Hernádi Zsolt hangsúlyozta: több mint egy évig tartott a hatósági áras üzemanyagár és a Mol mindent megtett az ellátás biztosításáért. Éjjel-nappal mennek teherautóik, de nem bírnak többet teljesíteni - fogalmazott.

Tájékoztatása szerint múlt héten 2,2 millió vásárlót szolgáltak ki, ez a legrobosztusabb turistaforgalomnak felel meg a töltőállomásoknál.

23 órakor lép hatályba az árstop eltörlése. 

1-1,5 hónapig eltart majd, amíg normalizálódik a helyzet a kutakon - magyarázta Hernádi Zsolt. A Mol kútjain 641 forintba kerül majd a 95-ös benzin, a nem prémium dízelért pedig 699 forintot kell fizetni literenként.

Cikkünk frissül.