A Béres Alapítvány 21 ezer üveg Béres Cseppet adományoz a daganatos betegek részére

A Béres Alapítvány 21 ezer üveg Béres Cseppet adományoz a daganatos betegek részére

A Rákellenes Küzdelem Világnapja alkalmából a Béres Alapítvány 21.000 üveg Béres Cseppet adományoz a daganatos betegek részére. A 30 millió forintot meghaladó értékű termékadományból a daganatos betegeket segítő szervezetek, "A rák ellen, az emberért, a holnapért!" Társadalmi Alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szervezete, a Magyar ILCO Szövetség és a Magyar Hospice Alapítvány részesülnek. A készítmények átadására a világnap alkalmából került sor, mely során Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke Prof. Dr. Kiss Istvánnak, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány kuratóriumi elnökének adta át a készítményeket - írja az MTI.

A Rákellenes Küzdelem Világnapja az összefogásra, valamint a betegek lelki és testi támogatására hívja fel a figyelmet, mely a mostani, lassan egy éve tartó, nehéz és embert próbáló időszakban talán fontosabb, mint eddig bármikor. Fontosabbá váltak az emberi kapcsolataink, nélkülözhetetlenné az egymásra való odafigyelés, a segítségnyújtás, és szükségünk van az erős, erőt adó lelki kapcsolatokra, hogy érezzük: összetartozunk. Ennek jegyében a Béres Alapítvány az elmúlt időszakban az egészségügyi intézményeknek, a járványügyi védekezés frontvonalában dolgozóknak, az idős- és szociális otthonok lakóinak, valamint a pedagógusoknak juttatott el nagy mennyiségű Béres Cseppet. Mostani adományával a daganatos megbetegedésben szenvedőknek nyújt támogatást.

Dr. Béres József, a Béres Csepp megalkotójának munkássága szorosan kötődött az immunrendszer megismeréséhez. A legendás kutató felismerte bizonyos nyomelemek szerepét a szervezet anyagcsere folyamataiban, nélkülözhetetlenségüket az immunrendszer megfelelő működésében. Ma már általánosan elfogadott, hogy ezeknek a létfontosságú anyagoknak jelentős szerepük van a daganatos betegségek kiegészítő kezelésében, a betegségben szenvedők állapotának, közérzetének javításában. Ezt az összefüggést dr. Béres József az emberi élet külső és belső feltételrendszerének következetes tanulmányozásával ismerte fel majdnem fél évszázaddal ezelőtt, ám eredményei ma, amikor a szervezetünknek egyre nagyobb kihívásokkal kell szembenéznie, aktuálisabbak, mint valaha.



Ebben a küzdelmes időszakban kötelességünk, hogy lehetőségeink szerint mindent megtegyünk egymás támogatása érdekében. A daganatos megbetegedések sajnos még ma is a vezető halálokok közé tartoznak. Alapítónk, Béres József kutatásait és eredményeit szem előtt tartva, biztosak vagyunk abban, hogy adományunkkal segítséget tudunk nyújtani e súlyos betegségben szenvedőknek

- mondta Béres Klára az adomány átadásakor.

"Prof. Dr. Kiss István az adomány átvétele után köszönetét fejezte ki sok év óta fennálló együttműködésért, majd azt emelte ki, hogy a Rákellenes Küzdelem Világnapja és minden fontos társadalmi kampány elsősorban a daganat ellenes küzdelemre, a megelőzésre hívja fel a figyelmet. Hangsúlyozta, hogy a kampányok után a folyamatos tettek következnek, amelyek a társadalom széles rétegeiben nemcsak a szavak szintjén tájékoztatnak a szűrések fontosságáról, hanem helybe is viszik azokat a településekre.  Mindezzel sokat tehetünk, hogy A rák ellen. Alapítvány üzenete egyre többek számára ismertté váljon: "A rák megelőzhető. A daganatos betegség gyógyítható!"