Berki Krisztián megúszta felfüggesztett börtönbüntetéssel a büntetőfékezést

Berki Krisztián megúszta felfüggesztett börtönbüntetéssel a büntetőfékezést

Berki Krisztián elsőfokon 2 év börtönt kapott 4 évre felfüggesztve egy 2018-as büntetőfékezésért - írja a HVG.

Elsőfokon 2 év börtönbüntetésre ítélték, 4 évre felfüggesztve Berki Krisztiánt közúti veszélyeztetés és rongálás miatt. A celeb emellett 625 ezer forintos pénzbírságot is kapott és két évre eltiltották a vezetéstől.

A vádirat szerint Berki még 2018 márciusában egy autóbusz megállóhely előtt kihelyezett „Előzni tilos” jelzőtábla, valamint a záróvonal ellenére szabálytalanul egy BKK-busz előzésébe kezdett, azonban azt nem tudta befejezni, vissza kellett sorolnia. Mind ő, mind a buszsofőr kölcsönösen egymásra dudáltak. Nem sokkal később megelőzte a buszt, majd nem törődve azzal, hogy a járat civil utasokat szállít, büntetőfékezésbe kezdett. Mivel a veszélyes manővert túl gyorsan csinálta, a buszvezető nem tudta elkerülni az ütközést és a busz belehajtott az autóba.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy felfüggesztették a tevékenység gyakorlása alól azt az ügyvédet, akit azzal gyanúsítanak, hogy társaival több százmillió forintot csalt ki egy vállalkozótól. A Magyar Ügyvédi Kamara (MÜK) ügyvédkeresőjében többek között Berki Krisztiánt is védte.