Letöltendőt kértek Berki Krisztiánra, mert büntetőfékezős buszbalesetet okozott

Letöltendőt kértek Berki Krisztiánra, mert büntetőfékezős buszbalesetet okozott

Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza abban az ügyben, amiben egy férfi szabálytalan és indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre, a busz sofőrje azonban nem tudta elkerülni az ütközést – derül ki a Fővárosi Főügyészség szerdán kiadott közleményéből.

Az ügyben nem másról, mint a botrányairól híres egykori FTC-vezér Berki Krisztiánról van szó, aki az elmúlt években médiacelebként vált ismertté. A bulvár világát jellemző módon Instagramon több mint 300 ezer követője van.

A vádirat lényege szerint Berki még 2018. március 17-én a III. kerületi Pünkösdfürdő utcában ment Bentley luxusautójával, mellette ült egy utasa is. Előtte haladt egy utasokat szállító BKV-busz, ami a Pünkösdfürdő nevű megállóhely előtt lassított, mivel azonban nem volt leszálló, illetve felszálló utas sem, megállás nélkül tovább haladt.

A vád szerint Berki az autóbusz megállóhely előtt kihelyezett „Előzni tilos” jelzőtábla, valamint a záróvonal ellenére szabálytalanul a busz előzésébe kezdett, azonban azt nem tudta befejezni, vissza kellett sorolnia. Mind ő, mind a buszsofőr kölcsönösen egymásra dudáltak.

Nem sokkal később megelőzte a buszt, majd nem törődve azzal, hogy a járat civil utasokat szállít, büntetőfékezésbe kezdett. Mivel a veszélyes manővert túl gyorsan csinálta, a buszvezető nem tudta elkerülni az ütközést és a busz belehajtott az autóba.

Az utasokat a hirtelen fékezés és az ütközés ereje előre lendítette, többen megütötték magukat, de szerencsére személyi sérülés nem történt. Az ügyészség szerint viszont a vádlott cselekménye következtében az autóbusz vezetőjének és utasainak, valamint a vádlotti jármű utasának testi épsége is közvetlen veszélybe került.

Bár az ütközés következtében ránézésre a busz és az autó is csak kisebb törést szenvedett, a hivatalos megállapítás szerint „a szándékos veszélyhelyzet okozás miatt történt ütközés következtében” az autóbuszban több mint 2.500.000 forint, míg a gépkocsiban mintegy 14.000.000 forint anyagi kár keletkezett.

A Blikk emlékeztet, hogyan adta elő a történteket Berki Krisztián a balesetet követően:

„Párkányban voltunk reggelizni, majd hazafelé tartottunk a szokásos útvonalon. Megelőztünk egy helyi buszt, majd a 40-es táblánál lassítva, miközben néztük a körülöttünk zajló építkezéseket, a helyi járat belénk csapódott – mesélte az RC Newsnak Berki. – Örülök, hogy a kislányom, Natika már nem volt velünk, illetve, hogy Mazsi nem ijedt meg. Az autókért nem aggódom, hiszen azok pótolhatók.”

Nos, ezzel szemben a videón látható, hogy Berki Krisztián teljesen szándékosan, sérelmét megtorolva büntetőfékezett a busz előtt.

A vádlottal szemben a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, és közügyektől-, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratban.