Betelt az osztrákoknál a pohár: keményebben büntetnék a jogsértő migránsokat

A menekültek jogsértő magatartásával szembeni szigorúbb eljárásról szóló csomagot mutatott be Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter pénteken.

A miniszter javaslata szerint akár börtönbüntetéssel is sújtaná azon menekülteket, akik titkolják személyazonosságukat, vagy kiutasítás esetén nem hagyják el az országot.

Az indoklás szerint így akarják jelezni, hogy a hatóság megtévesztése nem az enyhébb bűncselekmények közé tartozik. A szigorított intézkedéscsomaggal szeretnék megakadályozni, hogy a menekültek a kedvezőbb menedékkérelmi elbírálás reményében hamis személyazonossági adatokat adjanak meg.

Svédországban jöhetnek az életkorvizsgálatok

Svédországban szinte sporttá vált, hogy a migránsok fiatalkorúnak hazudják magukat a hatóságok előtt, így ugyanis sokkal nagyobb eséllyel kapnak menekültstátuszt, és kitoloncolásukat pedig nem teszik lehetővé az ottani törvények.

Ezért életkorvizsgálatnak vetik alá a jövő év elejétől Svédországban a felnőtt kísérők nélkül érkezett, fiatalkorú menedékkérőket. A tesztet önkéntes alapon végzik, azonban azok a migránsok, akik megtagadják, arra számíthatnak, hogy menedékkérelmük elbírálása során felnőttként fogják kezelni őket.

Nem bírják tovább, felmond a svéd rendőrök 80 százaléka

Svédországban mégsem minden olyan szép és jó, ahogyan azt az ottani balliberális média lefesteni igyekszik. A svéd rendőrök 80%-a gondolkodik a felmondásán, elegük van ugyanis a munkájuk során rájuk leselkedő veszélyekből. Legfőbb gondjuk az, hogy nincsenek hatékony eszközeik a renitens bevándorlók elleni hatékony fellépéshez.