"Cserbenhagyta a körmendieket és szentgotthárdiakat a kormány"

Bár retorikájában továbbra is bevándorlásellenes a kormány, a két településen mégis befogadóállomásokat építenek.

A Jobbik felszólítja Körmend és Szentgotthárd fideszes vezetését, hogy mondjanak le, a képviselő-testületet oszlassák fel és írjanak ki új választást - mondta Bana Tibor hétfői sajtótájékoztatóján. A jobbikos képviselő szerint ugyanis a fideszes településvezetés cserbenhagyta a helyi lakosságot - így most befogadóállomások épülhetnek a két Vas megyei településen.

A térség jobbikos országgyűlési képviselője emlékeztetett Orbán Viktor és a Fidesz által alkalmazott kettős beszédre, felhívta a figyelmet, hogy miközben a retorika szintjén megvédik a magyar állampolgárokat, a tettekben mást látni.

"A szavak és a tettek elváltak egymástól, a kormányzati oldalról megfogalmazott ígéretek és a valóság olyan messze állnak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől."

- mondta a képviselő, s hozzátette: a Jobbik korábban nemhogy támogatta, hanem maga javasolta, hogy a bevándorlás kérdésében népszavazást lehessen tartani (a párt ennek érdekében Alkotmány-módosítást is javasolt még ősszel).

Bana Tibor felhívta a figyelmet - bár a települések szintén kiálltak a kormány bevándorlásellenes retorikája mellett - hogy a táborok megakadályozását célzó jobbikos javaslatokat helyi szinten is lesöpörték az asztalról, így most a választópolgárok megkérdezése nélkül befogadóállomásokat telepítenek ezekbe a városokba.
[fb_pages_codes:immigration]
Mint ismert, Körmenden - bár Belügyminisztérium területén - de a város közigazgatási határán belül már áll az állomás, Szentgotthárdon - a város közvetlen közelében - fog felépülni a befogadóállomás.

Azt látjuk, hogy miközben a déli országrészben bezárásra kerülnek a táborok, a nyugati határszélen - jól jelezve ezzel a kormány valódi tetteit a bevándorlók visszafogadása kapcsán - sorra épülnek. Tudjuk, hogy a Vas megyei kormányhivatal szociális munkásokat, gondnokokat, pénzügyi intézőket keres az állomásokra, így látható, hogy - ősszel ellentétben -  hosszabb távra rendezkednek be

- mondta, majd bejelentette:

a Jobbik polgári engedetlenségi akcióba kezd annak érdekében, hogy ezek a táborok ne nyílhassanak meg, emellett felszólítjuk a két település polgármesterét, hogy mondjanak le posztjukról, a képviselő-testületek pedig oszlassák fel magukat, mivel nem az itt élő emberek érdekét nézték, hanem a kormány döntését teljesítették

- mondta Bana Tibor.

Bár most a két konkrét befogadóállomás ellen tiltakozunk, a Jobbik mindenféle tábor, vagy befogadóállomás ellen szót emelt és emel, a kormánytól pedig azt várjuk, védjék meg végre a körmendieket, szentgotthárdiakat és a magyar embereket - mondta Bana Tibor.