Ismét jönnek a migránsok! Önálló határőrséget és elitalakulatot állítana fel a Jobbik

A migránsok újra megjelentek a kapuk előtt, a Jobbik ezért ismét a határőrség visszaállításának szükségességét hangsúlyozta.

Az ellenzéki párt a mai nap folyamán határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, melyben kezdeményezi az önálló, rendőrségtől független határőrség visszaállítását - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Apáti István, a Jobbik alelnöke.

A politikus szerint a 2015-ös tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy a rendőrség és a honvédség legfeljebb ideig-óráig tudja visszatartani a déli határon az ismételten egyre nagyobb számban érkező bevándorlókat, akik a kerítést megrongálva vagy embercsempészek által próbálnak Magyarország és az Európai Unió területére lépni.

A Jobbik szerint az önálló határőrség állományában legalább 8000 főre lenne szükség, ami egyben jelentős munkahelyteremtést is jelentene. A párt elképzelései szerint a határőrség első sorban a schengeni határokon kezdené meg a munkáját.

A Jobbik visszaállítaná a határrendészeti képzést és létrehozna egy határvadász elitalakulatot is a különleges határvédelmi feladatok ellátására.

Apáti István elmondta: ellenzéki pártként csak a bérköltségekre vonatkozó becsléseik vannak, a határőrség felállításának dologi kiadásait csak a kormányzati oldalról lehet felmérni.

Emlékeztetett: a határőrség 2008-as szocialisták általi megszüntetésekor az eszközpark és az épületek egy része a rendőrséghez került, meg kell vizsgálni, hogy ezek közül mi áll még rendelkezésre és milyen beruházásokra van szükség. A képviselő szerint elképzelhető, hogy az indulási költségek magasabbak lennének, ám az ügy súlyához képest csekély kiadásokkal járna a határőrség működtetése.

[fb_pages_codes:immigration]