Hihetetlen! Egy Ismerős Arcok slágerrel tartja távol egy rendőrautó a migránsokat a határtól

"Mi egy vérből valók vagyunk!" - dalolja Nyerges Attila a népszerű dalban.

"Mi egy vérből valók vagyunk!" - dalolja Nyerges Attila a népszerű dalban. A polgármester beszámolt arról, hogy a határkerítés mellett éjjel járőröző rendőrautók a sötétben fény- és hangjelzéseket adnak ki, hogy azzal igyekezzenek távol tartani a kerítés szerbiai oldalán gyülekező „betolakodókat”. Éjjelente a kerítés mellett lévő tanyánkon ismétlődően azt hallani, hogy az egyik rendőrautó hangszóróján keresztül "hangjelzésként" az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című számával tartja távol Magyarország határaitól a betörni készülő migránsokat.

Toroczkai hozzáteszi: a tanyája ablakából vette fel a jelenséget, a sötétben nem sok látszik, de a hangerőt érdemes feltekerni, mert itt a hang a lényeg.

Mi ez, ha nem egy ébredő nemzet hangja?

– teszi fel a nyilvánvaló kérdést a jobbikos politikus, aki azt üzeni a rendőrautóban ülő rendőröknek, hogy köszöni nekik ezt az ismétlődő éjszakai élményt, és ha véletlenül valamelyik, a múltból még itt maradt felettesük meg szeretné tiltani nekik ennek a zeneszámnak a használatát, akkor kéri, hogy írjanak neki.