A "kormány által befogadott menekültek új otthonra találtak, és jelenlétükkel erősítik Magyarországot"

Rendkívüli közgyűlésen kérte számon a Jobbik a miskolci Fideszt az évszázad átveréséről, miután kiderült, az Orbán-kormány befogadott 1300 migránst. Miskolc polgármestere szerint a befogadott menekültek erősítik Magyarországot, tájékoztatott a gyökeresen megváltozott fideszes álláspontról Jakab Péter, a Jobbik helyi frakcióvezetője.

Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz „aljas módon” becsapta a miskolciakat, amikor tavaly arra buzdította őket, népszavazáson mondjanak nemet a kvótákra, miközben a kormány titokban több menekültet fogadott be, mint amit Brüsszel elvárt volna, ráadásul Szijjártó Péter közölte azt is, hogy a betelepítés folyamatos.

Ezek után a város rendkívüli közgyűlésén a Jobbik arra várt választ Kriza Ákostól és Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselőtől, hány menekültet akar még a Fidesz betelepíteni, és milyen „Orbán-kvóta” alapján akarják őket szétosztani az önkormányzatok között.

Az ülésen Csöbör Katalin meg sem mert jelenni, Kriza Ákos pedig arról beszélt, hogy a kormány által befogadott menekültek új otthonra találtak, és jelenlétükkel erősítik Magyarországot. Hogy az „új otthonok” hol vannak, arra nem volt hajlandó válaszolni a polgármester, ezért Jakab Péter újfent felszólította a Fidesz vezető politikusait, adjanak választ: Miskolc és környékén kerültek-e elhelyezésre menekültek, ha igen, milyen körülmények között, milyen megfigyelés alatt és milyen pénzből élnek.

Jakab Péter leszögezte: a Jobbik továbbra is úgy véli, Miskolcnak se szegény, se gazdag migránsra nincs szüksége, akkor se, ha a Fidesz telepíti be őket.