Műfüves focipályához vett telket a fideszes polgármester a járvány alatt

Műfüves focipályához vett telket a fideszes polgármester a járvány alatt

Úgy tűnik, focipályából sosem elég! Most éppen Biatorbágyon tervez a fideszes polgármester egy 300 fős lelátóval ellátott műfüves focipályát. A lakók pedig panaszkodnak, hiszen az önkormányzat a megkérdezésük nélkül döntött, ráadásul korábban a város úgy vélekedett, a terület alkalmatlan erre. A helyiek attól is félnek, a beruházással felbolydul a csendes, családi házas környék élete.

A helyi ellenzék azt mondja, bár a polgármester kikérte a véleményüket, az valójában semmit sem számított, mert addigra már megkötötték a szerződést. A településvezető szerint pedig minden szabályosan történt - tájékoztat az atv.hu.

A telket egyébként a veszélyhelyzet alatt vásárolta fideszes többség támogatásával 422 millió forintért a polgármester, s a veszélyhelyzet miatti különleges jogrend alapján erről egy személyben döntött. 

Senki sem örül neki

A zöld szervezetek sem örülnek a pályának, hiszen annak tervezett helyszínének közelében található a Madár-forrás, ami ivóvíz-minőségű vizet tartalmaz, a környezetvédők attól tartanak, sérülhet a forrás. 

Lóth Gyula, Szövetség Biatorbágyért Egyesület képviselője a Híradónak azt mondta, megnézték a földhivatali nyilvántartást, amiből egyértelműen látszott, hogy május 13-án már sürgősségi eljárás keretében széljegyre került Biatorbágy Önkormányzata mint vásárló. Ezek után kikérték a polgármestertől a szerződést, amit a jegyző 2-3 héttel később elküldött nekik. A dokumentumban látszik: annak aláírási dátuma is 13-a. 

Tarjáni István szerint ebben semmi meglepő nincs, hisz addigra már megkapta a fideszes többség támogatását. Biatorbágy első embere továbbá elmondta, azért siettek ennyire, mert a pályázat beadásának határideje 15-e volt, 14-én pedig már be kellett azt jegyezni a földhivatalba. Az utolsó pillanatra pedig nem szerették volna hagyni, hiszen csak önkormányzati tulajdonú ingatlannal lehetett pályázni. 

Az ellenzéki képviselők a kormányhivatalhoz fordultak az adás-vétel törvényességét illetően, azonban még nem kaptak választ: ilyen ügyekben határidő nélkül dönthet a hivatal.