Bicske fideszes önkormányzata szerint a sajtó ellenük fordította a pedofilbotrányt

Bicske fideszes önkormányzata szerint a sajtó ellenük fordította a pedofilbotrányt

Ezzel kapcsolatban rendkívüli ülést tartottak a városházán. Bicske fideszes polgármestere a városimázs miatt aggódik.

Rendkívüli, nyilvános ülést tartottak kedden a bicskei Városházán, aminek történéseiről a település polgármestere, Bálint Istvánné egy Facebook-posztban számolt be.

A szokásosnak mondható ügyek mellett szóba került a városban található gyermekotthonhoz köthető fideszes pedofilbotrány.

Többek között döntött a testület a város tűzoltóságának folyósítandó 20 millió forintról, a városüzemeltetésért felelős társaság számára beszerzendő fűnyírókról és lombszívóról, valamint a helyi hulladékgazdálkodás ügyéről, de volt érdekesebb téma is.

Állást foglaltunk a gyermekvédelmi törvény szigorításával kapcsolatban, amelyet maximálisan támogatunk és magunkra nézve is kötelezőnek tartunk saját intézményeinkben

– írta ezzel kapcsolatban a Bálint Istvánné.

A városvezető hozzátette:

„Egyúttal kinyilvánítottuk felháborodásunkat azon médiatartalom-szolgáltatókkal szemben, akik az utóbbi időben a pedofíliát a városimázs csökkentésére használták fel.”

Ezek szerint a polgármesterasszony úgy érzi, hogy az Orbán-kormány hibájából kirobbant pedofilbotrány nekik tesz rosszat, még ha a városnak nincs is közvetlen köze a bűncselekményekhez, és a bicskei gyerekrontó igazgatóhoz, Vásárhelyi Jánoshoz, vagy épp helyettesének, a kegyelmet kapó Kónya Endréhez.

Emlékezetes, hogy Bicske fideszes polgármestere majdnem tartott egy fáklyás békemenetet is, de aztán a közvélemény felháborodásának hatására visszakozott.

(Címlapkép: Bálint Istvánné Andi/facebook)