Az Örs vezér terén is felütötte a fejét az új dizájnerdrog

Az Örs vezér terén is felütötte a fejét az új dizájnerdrog

Rohamosan terjed a Bika névre keresztelt új dizájnerdrog hazánkban is, ami Kínából érkezik Európába.

Először a Hős utcában adták és vették, azonban a terjesztési kör egyre inkább szélesedik, már a Podmaniczky utca alagútjánál, a Mázsa tér és a VIII. kerület több pontján is terjesztik, a Bors értesülései szerint pedig már az Örs vezér tere környékén is jelen van.

A jelenlegi információk szerint tizenegy ember haláláért felel a drog. Az elhunytak a halált megelőzően fáradékonyak voltak, szívtájéki fájdalomra, légzési nehézségre panaszkodtak, a halál előtt görcsös rohamuk volt, s több esetben őrjöngtek. A legfiatalabb 23, a legidősebb 36 éves volt, a halálesetek zöme pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történt, mellettük Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében, valamint a fővárosban.

Korábban Zacher Gábor lapunknak elmondta, hogy az új "4fmdmb-bica" egy nagyon intenzíven ható szer, ami elsősorban a szívet ellátó erekre hat, s akár szívinfarktust is okozhat, de nem úgy, hogy elzárja az ereket, hanem azok görcsbe kerülnek. 

Magyarországon a marihuána a legnépszerűbb, ez messze vezeti a ranglistát, a második helyen talán az extasy áll, ezeket követhetik a szintetikus marihuána származékok. A szegényebb rétegek között főleg a biofű, a gazdagabbaknál jóval inkább a kokain dominál