Fellebbez a Ryanair, a légitársaság szerint alaptalan a 300 milliós bírság, akár Brüsszelig is elmennének

Fellebbez a Ryanair, a légitársaság szerint alaptalan a 300 milliós bírság, akár Brüsszelig is elmennének

Kész fellebbezni a Ryanair a magyar fogyasztóvédelem által hétfőn kirótt 300 millió forintos bírság ellen – értesült a Világgazdaság. A fapados légitársaság szerint a büntetés alaptalan, továbbá azt is közölték, akár az uniós bíróságig is hajlandóak elmenni az ügyben.

Mint írják, 

a légitársaság arra hivatkozik, hogy az uniós jogszabályok lehetővé teszik a légitársaságoknak, hogy az EU-n belül saját hatáskörben szabják meg a repülőjegyek árát, abba a tagállamok kormánya és fogyasztóvédelmi hatóságai nem szólhatnak bele.

Ahogyan arról beszámoltunk, Varga Judit igazságügyminiszter Facebook oldalán jelentette be, hogy az Igazságügyi Minisztérium a vizsgálat után jogsértést állapított meg, ugyanis a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat. Mint ismert, Budapest Főváros Kormányhivatala még júniusban indított fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított a Ryanair-DAC légitársasággal szemben az extraprofit-különadó áthárítása témájában.

Varga Judit 300 millióra bírságolta a Ryanairt

Az igazságügyminiszter ezt a Facebookon jelentette be. A politikus posztja szerint június 10-én Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított a Ryanair-DAC légitársasággal szemben az extraprofit-különadó áthárítása témájában. Szakmai irányító szervként az Igazságügyi Minisztérium a vizsgálat után jogsértést állapított meg, ugyanis a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat.