Szakszervezet: Félnek a fertőzéstől a BKV-s járművezetők

Szakszervezet: Félnek a fertőzéstől a BKV-s járművezetők

Aláírásokat gyűjtenek és az operatív törzstől kérnek védelmet a BKV-s járművezetők, a sofőrülést újra kordonnal választanák le, valamint felfüggesztenék az elsőajtós fel- és leszállást - írja az atv.hu. A csatorna híradójának az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke azt mondta: a dolgozók idegesek és félnek.

El vagyunk késve. Nem azt szeretném megvárni, míg kialakul egy gócpont, hanem ezt szeretnénk megelőzni. Mert jelen pillanatban ez az egyetlen hatékony módszer, a megelőzés. És a dolgozóink, hangsúlyozom a dolgozóink idegesek, félnek a fertőződéstől, és ezt próbáljuk megakadályozni

- nyilatkozta az ATV Híradójában Naszályi Gábor. Az ATV-nek egy név nélkül nyilatkozó buszvezető azt mondta, hogy ő leginkább a szüleit félti:

Nem is annyira az én megbetegedésem az érdekes, bár a szövődmények ugye mindenkit sújthatnak. A szüleim még élnek, oké, hogy a maszkot fölveszem, amikor bemegyek hozzájuk, de nem szeretnék senkit megfertőzni. De legyen szó egy vadidegenről, őt sem szeretném megfertőzni, úgyhogy mindenképpen szerencsés lenne, ha a munkahelyemen nem szedhetném össze.

A híradó megkeresésére a BKV azt írta, hogy a sofőrök utastéri leválasztása és a jegyértékesítés felfüggesztése már megtörtént. Az elsőajtós felszállási rend felfüggesztése és a járművek elejének kordonozása azonban nincs napirenden.