"BKV-ellenőr jár hozzá?"

Beindult az internet népe a villamos licitre.

Mint arról beszámoltunk a BKV megegyezett a Vaterával, hogy az aukciós portálon fogják eladni a közlekedési vállalat 500 ezer forintnál drágább értékeit. Első körben 1 480 000 forintért bárki megvásárolhatja a BKV sárga villamosát. 

Kollégánk egy udvari kocsmát álmodott magának, de nem csak neki indult be a fantáziája a hír hallatán. Kiválogattuk a TOP 5 kommentet.

1. Van-e más színben is? Mert ha lenne kék, akkor létrehoznánk végre a villamoson menekülő bűnözők ellen egy gyors reagálású egységet, azaz a Villamos Terror Elhárítási Központot, rövidítve VÉTEK, akiknek külön ilyen helyzetekre lenne egy pandúrvillamosuk kék villogóval és különjárat felirattal. Ha a jármű keskeny nyomtávon is képes lenne haladni, akkor szükség esetén a felcsúti kisvasút vágányát is igénybe tudná venni. Alkalmas-e a szerelvény arra, hogy tűzpárbaj esetén a hangosbemondóból Szalóczy Pál hangja figyelmeztessen teljes nyugalommal, hogy Tessék vigyázni, jobbról lőnek!? Továbbá szeretném tudni, hogy éjszaka békésen szundikál vagy álmában csönget egy picit? Illetve, ha valami oknál fogva nem lenne bevethető ( Mondjuk gonosz piacra igyekvő nyugdíjasok járókereteket dobálnak a kerekek alá, mert nem állunk meg a megállóban.) akkor úgy működik-e a villamospótló, mint a citrompótló? Csak vízben feloldom a tablettát és kész?

A jelen Árverési felhívásban meghirdetett járművek mind sárga színűek. Az utasforgalomból és forgalomból véglegesen ki vannak vonva. Üzemeltetésük vasúthatósági engedélyhez kötött.

2. BKV ellenőr jár hozzá? Remélem igen mert ha nem akkor fel kell vennem egyet.

Árverési felhívásunkban megtalálja pontosan az aukció tárgyát.

3. Érdekel a dolog, csak arra lennék kíváncsi, hogy hány ülés van a járműben, mert kotlóst szeretnék ültetni benne.

Ahogy a termékleírásban is olvasható, a járművek állapota eltérő, így javasoljuk az Árverési felhívásban foglalt személyes megtekintési lehetőségeket, hogy minden kérdésére választ kaphasson.

4. Hello. Hány kilowattot fogyaszt százon? Ha netalántán elfejtem befizetni a villanyszámlát és emiatt lekapcsolják,zsebtelepről működtethető a történet? Van néhány haszonállatom (disznó,tehén meg ilyesmik) őket szállíthatom benne? Vonóhorog van rajta? Utánfutót meg ekét szeretnék húzni vele. Nagy zene van benne? Köszönöm előre is a válaszát.

Ilyesfajta fogyasztási adatunk nem áll rendelkezésre. Zsebtelepről nem működtethető a jármű. Amennyiben megvásárolja és elszállítja a járművet, Ön dönti el, hogy a hatályos jogszabályok betartása mellett mit szállít vele. (Természetesen nem Budapest villamoshálózatán) Köznyelvben értelmezett, gépjárművekhez szabványosított vonóhorog nincs a járművön. A hangosító/utastájékoztató rendszer egy része érhető csak el a járművekben. A további kérdései tisztázása érdekében javasoljuk a kiszemelt jármű megtekintését az Árverési felhívásunkban foglaltak alapján.

5. Minden elismerésem az Öné, és gratulálok a végtelen türelméhez, amivel ezt a sok, magát szellemesnek képzelő trollt kezeli. További kitartást! 

Köszönjük szépen! :)