Frankfurtból hozhat használt, de „rendkívül jó állapotú” villamosokat a BKV, amiket itthon klimatizálnának

Frankfurtból hozhat használt, de „rendkívül jó állapotú” villamosokat a BKV, amiket itthon klimatizálnának

A BKV Zrt. kiterjedt piackutatást követően kezdett tárgyalásokat frankfurti villamosok közvetlenül a közlekedési társaságtól történő megvásárlásának lehetőségeiről – írta az Alfahírnek küldött közleményében a BKV Zrt.

A vállalat szerint a villamosok megfelelnek az előzetesen megfogalmazott elvárásoknak, ezen felül a járművek műszaki állapota – köszönhetően a pontos és precíz karbantartásnak -  rendkívül jó. A használt frankfurti villamosok lecserélhetik a BKV Zrt. korosabb, gyengébb műszaki állapotú villamosait, az alacsonypadlós kivitel pedig jelentősen emelheti a szolgáltatás színvonalát.

A frankfurti villamosok a több, mint 20 éves üzemeltetési tapasztalatoknak köszönhetően lettek mára a Frankfurti Közlekedési Vállalat (VGF) megbízható járművei. A BKV Zrt. frankfurti villamosokba vetett bizalmát erősíti az is, hogy a Combino villamosokkal szoros rokonságot mutatnak, mind a műszaki megoldások, mind a beépített rendszerek, mind pedig a karbantartási feladatok tekintetében – írták a Düwag R1 és R2 nevű villamosokról.

A frankfurti villamosokban még nincs klíma, de a BKV célja, hogy forgalomba már csak ezek beszerelése után kerüljenek.

A beszerzés részleteiről itt olvashatnak bővebben.