Kisgyereket, várandós nőt, idős nénit gázolt halálra egy Facebook-live videóért száguldozó BMW-s

Kisgyereket, várandós nőt, idős nénit gázolt halálra egy Facebook-live videóért száguldozó BMW-s

Őrizetbe vették hétfőn Romániában azt a 39 éves gépkocsivezetőt, aki előző délután négy ember halálával és másik három súlyos sérülésével végződött balesetet okozott egy Facebook-közvetítés kedvéért rendezett száguldozással.

A Tulcea megyei férfi feltehetően a BMW típusú sportkocsi képességeivel akart hencegni a járműben ülő két ismerőse, illetve egyikük Facebook-követői előtt, ugyanis a hátsó ülésen lévő utas a közösségi oldalon élőben közvetítette az ámokfutást, amelyre az elöl ülő utas is biztatta a sofőrt.

A lakott területen is hatalmas sebességgel haladó gépkocsi Vacareniben egyszerűen lerepült az útról, átszakított egy kerítést, és

halálra gázolt egy 79 éves nőt, egy hároméves gyereket, és súlyosan megsebesítette annak 33 éves - hetedik hónapban lévő - állapotos anyját is. Nem sokkal később a várandós nő, és a magzat is elhunyt.

A sors legigazságtalanabb momentuma, hogy a balesetet okozó sofőr csak könnyebben sérült meg, míg két utasa súlyosabban. Jellemüket jól mutatja, hogy

mindannyian elmenekültek a helyszínről.

Őrizetbe vételekor a sofőr vérében literenként 0,14 milligramm alkoholt mutattak ki.

Romániában a kormány éppen hétfői ülésén készül rendelettel megduplázni az okostelefonok autóvezetés közbeni használatáért kiszabható bírságot. Az országban ugyanis a tiltás és hatósági figyelmeztető kampányok dacára egyre gyakoribbak azok a súlyos balesetek, amelyek a vezetés közbeni népszerűség-hajhászó Facebook-közvetítések rohamosan terjedő divatjával hozhatók összefüggésbe.