Gombamód nőttek ki EU-s pénzből a vendégházak, amiket aztán fideszesek használnak

Újabb vendégházmutyit lepleztek le.

A 2015-ben átadott épületre 34,5 millió forintnyi EU-s pályázati pénzt nyert el a Hajdú-Bihar megyei Bocskaikert polgármestere.

A vendégházra szánt összeg eredetileg a falusi turizmus erősítését volt hivatott elősegíteni, csakhogy a hírek szerint a vendégházban végül nem turisták, hanem a polgármester sógornője hajtja napról napra álomra a fejét.

Az egyik szomszéd a riportban el is mondja, hogy nem vendégek lakják a házat, hanem minden nap ugyanaz a nő megy el reggel, és jön haza. Köszön is, ahogy az jó szomszédokhoz illik.

Egy másik szomszéd is megerősíti az értesülést, ám hozzáteszi:

"Én Sanyiról semmit nem mondok, mert az egy fasza gyerek.”

Szőllősi "faszagyerek" Sándor polgármester azonban cáfolja a szomszédok állítását, akik szerinte nem elég szemfülesek, ezért nem veszik észre a vendégeket. Sógornőjéről pedig állítja, hogy csak gondnoki feladatokat lát el.

A HírTV emlékeztet, hogy tavaly januárban Izsák fideszes polgármesteréről, Mondok Józsefről derült ki, hogy egy uniós támogatásból épült vadászházban lakik. A férfi egyik cége úgy nyert 35 millió forintot turizmusfejlesztésre, hogy ő maga is benne volt a bírálóbizottságban, azóta pedig a házat is ő lakja. Nemrég pedig a szintén fideszes Becsó Zsoltról derült ki, hogy a saját vendégházában él, amelyre testvérével közös cége nyert 34 millió forintos uniós támogatást. Becsó Zsolt az előző ciklusban volt országgyűlési képviselő, testvére, Károly a mostani parlament tagja.