Megkezdték a tűzszerészek az Angyalföldön talált világháborús bomba hatástalanítását

Megkezdték a tűzszerészek az Angyalföldön talált világháborús bomba hatástalanítását

Megkezdődött az Angyalföldön, a Reitter Ferenc utcában előkerült második világháborús bomba hatástalanítása - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtök délelőtt az MTI-t.

Gajdos Milán elmondta: a rendőrség befejezte a környék lezárását és kiürítését és átadták a területet a tűzszerészeknek. Így megkezdhetik a szerdán egy zárt építési területen földmunkák közben talált 500 kilogrammos, második világháborús légibomba hatástalanítását.

Bombát hatástalanítanak csütörtökön Angyalföldön, délelőtt kiürítik a környéket

A XIII. kerületben, a Reitter Ferenc utca 144. alatti építkezésen II. világháborús robbanótestet találtak, így 2021. július 29-én Angyalföldön tűzszerészeti munkálatok miatt lakosságvédelmi intézkedés lesz. Csütörtökön a tűzszerészeti munkálatok idejére forgalmirend-változás is életbe lép majd Angyalföldön. A Police.hu oldalon a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy csütörtök reggel 7 órától kiürítik a Béke utca, Tahi utca, Tatai utca és a Kámfor utca által határolt területet.

A robbanótestet azért kell a helyszínen hatástalanítani, mert gyújtószerkezetei élesítettek. A tűzszerészi munkák idejére a környéket mintegy 500 méteres sugarú körben kellet kiüríteni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a robbanótestet a XIII. kerületi Reitter Ferenc utca 144. alatti építkezésen találták.  A rendőrség a Béke utca, a Tahi utca, a Tatai utca és a Kámfor utca által határolt területet ürítette ki és zárta le.

A XIII. kerületben a lezárások idején három iskola és két idősek klubja működik befogadóhelyként.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a hatósági zárás a 14-es villamos, a 20E, a 30-as, a 230-as, a 30A, valamint a 105-ös és a 178-as autóbusz közlekedését érinti