Az olimpiai életjáradékából él Borkai Zsolt

Az olimpiai életjáradékából él Borkai Zsolt

A Megyei Jogú Városok Szövetségének székesfehérvári rendezvényén díjat adtak át Borkai Zsolt korábbi győri polgármesternek. 

A Népszava szerint az szexbotrányba keveredett egykori fideszes polgármester egy kézműves vázát kapott ajándékba a rendezvényen. 

A szövetség főtitkára, Papp Erika azzal magyarázta a díjat, hogy 

„1990 óta hagyomány, hogy a nyugdíjba vonuló, nem induló vagy nem újraválasztott polgármesterektől jelképes ajándékkal búcsúznak tagjaink.”

A probléma csupán az, hogy egyik kitétel sem igaz Borkai Zsoltra. Ugyanakkor az ünnepségen részt vett Szita Károly, a szövetség elnöke, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Cser-Palkovics András, a vendéglátó székesfehérvári polgármester és Kósa Lajos képviselő, mint tiszteletbeli elnök.

A Népszava egyébként megtudta, hogy Borkai Zsolt ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, míg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozásokat.

Borkai Zsoltról jelenleg annyit tudni, hogy Sokorópátkán él feleségével, ahol lovakat tart és állítólag őstermelő akar lenni. Jelenleg az olimpiai életjáradékából él meg a korábbi olimpiai bajnok tornász. 

A korábbi fideszes győri polgármester ügye októberben robbant ki, amikor is egy Ördög Ügyvédje nevű blog olyan videókat és képeket tett ki, amelyen az látható, hogy a korábbi városvezető egy orgián vett részt több, a győri gazdasági életből is ismert barátjával együtt egy horvátországi jachton. 

„A ló néz, a csikó lát, rendelje meg tőlünk csomagját!"

Budapesten alapított csomagküldő az a székesfehérvári ikerpár, akik Borkai Zsolt elhíresült szexvideójában szerepelnek - vette észre az Mfor. A lányok keresztneveiből alkotott LiCseng Ital Kereskedelmi Kft.-t márciusban alapították 3 millió forintos tőkével, az ügyvezető Csenge lett. A két Kóté-lány nem először alapít vállalkozást, korábban 3 millió forintos támogatást kaptak székesfehérvári menyasszonyiruha-kölcsönző megnyitására.