Szokásos: a Borkai-féle audis földügyben sincs érdemi vizsgálat

Szokásos: a Borkai-féle audis földügyben sincs érdemi vizsgálat

Megszokott módon ezúttal sem ért el eredményeket az ügyészség egy olyan ügyben, melynek egy fideszes politikus és szintén kormánypárti kötődésű háttéremberek az érintettjei. Ezúttal többek között a szexbotránya miatt hírhedté vált volt győri polgármester, Borkai Zsolt nyugodhat meg.

Szabó Tímea párbeszédes politikus azért tett feljelentést, mert a gyanú szerint a polgármester bizalmasa és az önkormányzatnak is dolgozó, valamint a szexvideón is látott Rákosfalvy Zoltán 2011-ben olcsó szántóföldként vásárolt fel egy olyan földterületet, amit később ipari területté minősítettek, majd sokkal több pénzért eladtak az Audinak, hogy a gyárához szükséges logisztikai központot ott építse fel.

A hvg szúrta ki, hogy a párbeszédes Tordai Bence kérdésére Polt Péter legfőbb ügyész által adott válasz alapján a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség bűncselekmény hiányában már korábban elutasította Szabó feljelentését. Ugyanakkor az Audi-gyár bővítésének ügyében vagyon elleni és hivatali bűncselekmények miatt még nyomoz a rendőrség, viszont gyanúsítottakat még mindig nem hallgattak ki.

Emlékeztetnek, hogy a Transparency International Magyarország szintén feljelentést tett, mert szerintük "alapos okkal feltételezhető, hogy Rákosfalvy Zoltán bennfentes információ birtokában vásárolta meg a termőföldterületeket azok korábbi tulajdonosaitól", ez az információ pedig jó eséllyel a győri önkormányzattól vagy más közhatalmi szervtől származott, ami felveti a hivatali visszaélés gyanúját.