Elítélték a fideszes polgármestert, aki volt barátnőiről intim fotókat terjesztett a neten és utcán eldobált szórólapokon

Elítélték a fideszes polgármestert, aki volt barátnőiről intim fotókat terjesztett a neten és utcán eldobált szórólapokon

Jogerősen 1 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélték Levelek volt kormánypárti polgármesterét, Borsodi Lászlót – írja a 24.hu. A lap szerint az ex-politikus mindent beismert, a büntetése végrehajtását három évre felfüggesztették.

A fideszes Borsodi nyáron mondott le, de jellemző, hogy tavaly még újraválasztották, noha büntetőügye már javában zajlott.

Borsodit 2017-ben jelentették fel zaklatás vádjával, a Nyíregyházi Járási Ügyészség 2018 októberében emelt vádat a Nyíregyházi Járásbíróságon, két nő sérelmére elkövetett zaklatás, személyes adattal visszaélés vétsége, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, becsület csorbítására alkalmas hamis képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette, valamint információs rendszer megsértése vétsége miatt.

A polgármester szexuális tartalmú fotókkal akarta lejáratni volt partnereit.

A 24.hu úgy tudja, Levelek polgármestereként Borsodi és a két sértett egy ideig kapcsolatban álltak egymással. A kapcsolatok megszakadása után a férfi álnévvel különböző profilokat hozott létre közösségi oldalakon és képmegosztókon, amelyekre – a sértettek tudta és beleegyezése nélkül, több esetben nevüket és elérhetőségüket is megjelölve – feltöltötte a róluk készült fotókat, illetve erotikus videókat.

Ezek után a sértettek több telefonhívást is kaptak ízléstelen ajánlatokkal, vélhetően Borsodi így akart bosszút állni a megszakadt kapcsolatért.

Leveleken az egyik önkormányzati dolgozó erről azt mondta a lap szerint, hogy:

„a polgármester úr nem tudta feldolgozni a szakítást.”

A férfi ezeken az álprofilokon keresztül lejárató célzatú üzeneteket is küldött, illetve az egyik sértett asszonyt ábrázoló, hamisított, előzetesen megszerkesztett erotikus fotót kinyomtatta, azt sokszorosította, majd

Nyíregyházán és a környező települések közterein több száz példányban szétszórta. Igen, polgármestersége alatt.

Érdekes, de a bíróság nem tartotta szükségesnek, hogy többé ne viselhessen hivatalt, így a közügyektől nem tiltották el.