Bosszút áll a Fidesz Tétényi Éván?

Milliárdos tartozás miatt több feljelentést tett Esztergom új fideszes polgármestere.

A lap csütörtöki számában megjelent interjúban a polgármester elmondta: a több évre visszanyúló követelések - a kifizetetlen számlák, késedelmi kamatok, perköltségek és szakértői díjak - milliárdos kiadással terhelték az önkormányzatot.

Hangsúlyozta: számos esetben olyan jellegű ügyekkel szembesültek a korábbi ciklus dokumentumainak áttekintésekor, amelyek miatt feljelentést kellett tenniük, elsősorban beruházásokhoz, ingatlankezelésekhez kapcsolódó tevékenységek miatt. Mint mondta, sok ügyben eltűntek az ügyiratok, szakértői vélemények, amelyeket nem könnyű, vagy sokszor lehetetlen pótolni. (A lapot a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság úgy tájékoztatta, hogy két büntetőeljárásban hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen elkövetővel szemben folytatnak nyomozást.)

A polgármester arról is beszélt, hogy az őszi önkormányzati választás után "a mai napig kerülnek elő új dokumentumok és ügyek, (...) amelyek kezdete akár öt, hat, hét évre nyúlik vissza".

Esztergomot 2010 és 2014 között a független Tétényi Éva vezette polgármesterként. A ciklust végig meghatározta Tétényi és a helyi Fidesz közötti elmérgesedő konfliktushelyzet.