Ön szerint ki lehet a következő baloldali miniszterelnök-jelölt?

Az Önök segítségét kérjük.

Botka László bukásával ismét megkezdődhet a sokadik baloldali-összefogás-demokratikusbaloldali-összefogás miniszterelnök-jelölti casting. Portálunk most segítségül siet, mivel szívünkön viseljük hazánk sorsát, elvégre sem a baloldal, sem az Ország, sem a Fidesz nem maradhat baloldali megváltó nélkül. Éppen ezért összeszedtük a legesélyesebb jelölteket, ők azok, akik bármikor megrengethetik a Fidesz-rezsimet, ki karizmával, ki szakértőséggel, ki népszerűséggel, ki pedig politikai kultúrával. Természetesen lehetőséget biztosítunk a szavazásra is cikkünk végén, elkél a segítség!

Andor László

Volt EU-biztosunk ismertsége és hazai politikai beágyazottsága garancia lehet a kormányváltásra. Előnye, hogy annyiszor felmerült már a neve a baloldal miniszterelnök-jelölti posztjára, hogy lassan az lesz a furcsa, ha valaki nem említi meg, mint lehetséges Orbán-buktatót. További előnye, hogy nincs programja sem (lévén viszonylag régen volt már jelölt), ezért hibázni sem tud.

Bokros Lajos

Teljesen egyértelmű, hogy itthon világhírű pénzügyminiszterünk megfelelő jelölt lehet erre a posztra. Szakértő-szakmai pályája garancia a szakértelemre, szakértőségre, szakmai-megalapozottságra, szociális érzékenysége pedig példaként állhat a hazai szociáldemokrácia és úgy általában a baloldal előtt, így a mélyszegénységben élők és a leszakadó vidéki körzetek megnyerése már csak papírforma lenne.

Dobrev Klára

Gyurcsány Ferenc felesége jelölésével a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad. Férje ismertsége révén a DK-sok százezrei csatlakoznának az összefogáshoz, miközben Gyurcsány Ferenc végre vérbeli háztartásbeliként lenne oszlopa a baloldal közös miniszterelnökének. Ebből persze egyelőre semmi sem lesz, Botka-utódlása hírlapi kacsa volt, pedig a Fidesznél biztosan nagyon örültek volna.

Mesterházy Attila

2014-ben is hogy bejött, simán kaphatna még egy esélyt.

Karácsony Gergely

Zugló polgármestere régóta a legnépszerűbb baloldali politikus, így a baloldalon  divatos közvélemény-kutatási különversenyben (értsd: kinek van 2 százaléknál nagyobb támogatottsága) nagy eséllyel utasíthatja maga mögé a többi esélyest. Polgármestersége pedig garancia arra, hogy Zugló után átvegye Magyarország irányítását is. Igaz, addig még olyan fajsúlyos ügyeket is meg kell oldani, mint a kerületi parkolási rendszer. Karácsony mögött álló Párbeszéd jelentette erős bázis, a párttagság és az országos lefedettség pedig elegendő segítséget tud nyújtani ahhoz, hogy Zuglóban például a baloldal győzzön.

Bajnai Gordon

Az örök aduász. Valószínűleg hallani sem akar a politikáról, ennek ellenére biztosak vagyunk benne, hogy az ő személye is képes lesz legalább egy értelmiségi nyílt levelet, vagy aláírást generálni. Remélehetőleg a Bitó-szalon is megszólal az ügyben.

Bitó-szalon

Ha már ideírtuk őket: előnyük, hogy többen vannak. Széles rutinnal rendelkeznek az állásfoglalások és jelöltek indítása terén.

Falus Ferenc

Nem kell semmit sem mondani, egyértelműen a baloldal eddigi legjobb ötlete volt az egykori országos tisztifőorvosból lett majdnem főpolgármester-jelölt. Falus óriási előnye, hogy Tarlós István sosem győzte le, taktikai érzéke mutatja, ő hosszabb távra is képes tervezni.

Kár, hogy azóta kiment a divatból az ice bucket. Előnye viszont, hogy senki másból nem lett mém.

Tarjányi Péter

Előnye, hogy a magyar sajtóban őt kötik Botka lemondása mögé, mindezt egy szeptember 28-án alakult mozgalom fejeként. Egyértelmű elismerés ez, ezért mindenképpen alkalmassá teszi a jelöltségre. 

Majtényi László

A baloldal 2017-es köztársaságielnök-jelöltje már bizonyította, kősziklaként képes ellenállni a fideszes sajtó támadásainak, további előnye, hogy a Fidesz nem egészen pár héten keresztül őt tartotta a főellenségnek. Menő arc tehát, dinamikája, politikai alkata garancia a baloldal felzárására.

Szili Katalin

Ja, ő már a Fidesznél van. Ez persze nem akadály, az MSZP-ben sem szégyen már ez újabban.

Random baloldali értelmiségi

Feltétel, hogy legalább hetente egyszer írjon a baloldali összefogásról a HVG-ben. Előny, ha három tagból áll a neve.

Soros György

Miért ne? Mekkora poén lenne.

A lista persze nem teljes, nem is lehet az, biztosak vagyunk ugyanis benne, hogy a baloldali agytrösztök a jövőben is képesek lesznek még vidám perceket szerezni nekünk jobbnál jobb és persze alkalmasabb jelöltek felkutatásában és elindításában. 

Viszont most Ön van soron, szavazzon!

[[nid:205381]]