Brenner Koloman: Státusztörvény helyett azonnali intézkedéseket az oktatás rendbetétele érdekében!

Brenner Koloman: Státusztörvény helyett azonnali intézkedéseket az oktatás rendbetétele érdekében!

A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese az oktatás azonnali és szakmai konszenzuson alapuló modernizálását célzó nemzeti kerekasztal összehívását sürgeti.

"A Jobbik-Konzervatívok ismételten leszögezi, hogy mi nem elbocsátandó cselédnek, hanem felelős értelmiséginek tartjuk a tanárokat, ezért felszólítjuk a fideszes egypárti túlhatalmat, hogy mind nekik, mind az összes magyar polgárnak állítsák helyre a sztrájkhoz való olyan jogukat, amelyeket a mi véleményünk szerint a 21. században egy uniós tagállamban élők megérdemelnek!" - kezdi közleményét Brenner Koloman, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

Kiemelte: A jelenleg tervezett státusztörvény legtöbb elemével szemben komoly fenntartások fogalmazódtak meg mind a szakszervezetek, mind az érintett pedagóguskollégák részéről.

Álságos és cinikus politikának tartjuk, hogy a közalkalmazotti jogviszony elvételéhez, illetve egy, a tesztelés fázisából napvilágra került hírek szerint ismét bürokratikus és az intézményvezető döntését előtérbe helyező értékelési rendszer bevezetéséhez köti a jelenlegi fideszes kormány a pedagógusok béremelését. Polgári és konzervatív politikai közösségünk régóta követeli, hogy egy azonnali, 50 százalékos béremeléssel kezdődjék meg a magyar oktatási rendszer átfogó modernizálásának előkészítése.

A Jobbik-Konzervatívok politikusa továbbá azt is szeretné, hogy

azonnal hívjanak össze olyan nemzeti kerekasztalt az oktatás azonnali és szakmai konszenzuson alapuló modernizálása érdekében, amelyen minden érintett szereplő, a kormánypártok és az ellenzéki pártok szakpolitikusai is részt vesznek.

"Ezt az indokolja, hogy olyan nemzeti sorskérdésről kell közösen döntenünk, amelyben nemzeti konszenzus nélkül nincs valódi megoldás. Ennek kapcsán jelezzük, hogy konzervatív politikai közösségünk rendelkezik olyan átfogó oktatáspolitikai koncepcióval, amelynek alapját egy klebelsbergi fordulat képezi. Mert nekünk az oktatás kiemelt nemzetstratégiai ágazatnak számít, amely azt a tudást és képességeket közvetíti a magyar polgároknak, amelyek nélkül a 21. században nem lehet gyarapodó és kiteljesedett életet élni" - zárul a közlemény.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)