Brenner Koloman visszalép Vitézy Dávid javára, az ő indulását támogatja

Brenner Koloman visszalép Vitézy Dávid javára, az ő indulását támogatja

A Jobbik-Konzervatívok politikusa szerint a budapesti polgárok többet érdemelnek a jelenlegi két nagy tömb kínálta pártpolitikai csatározásoknál, ezért úgy döntött, hogy a város érdekeit a saját személyes vagy a pártja érdekei elé helyezi, és visszalép Vitézy Dávid javára.

Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője péntek délután Facebook oldalán jelentette be, hogy kiszáll a főpolgármester-jelölti versenyből és visszalép Vitézy Dávid javára.

A konzervatív párt politikusa úgy véli, ma azzal teszi a legjobbat Budapestnek, ha Vitézy indulását támogatja.

Támogatóimat arra kérem, hogy a főpolgármester-választáson Vitézy Dávidot, az európai parlamenti választáson pedig a szintén civil jelöltet, a Jobbik-Konzervatívok listavezetőjét, Róna Pétert támogassák

- fogalmaz posztjában.

Kiemelte: Elég abból, hogy Budapest pártpolitikai csatározások színhelye, a pártpolitikusok pedig az el nem ejtett medve bőrén marakodnak, miközben füstös szobákban osztják fel egymás között a fővárost. Brenner Koloman szerint Vitézy Dávid személye, szakmai elhivatottsága garancia lehet arra, hogy Budapest vezetése a polgárok valós problémáit meghallja, majd azokra érdemi, nem a pártközpontokból diktált megoldásokat fogalmazzon meg.

Nem érthetünk és nem is értünk egyet mindenben, de az a polgári Budapest, amiben én hiszek, történelmi múltjából adódóan is, képes az eltérő víziókat, ötleteket, gondolatokat összekovácsolni, ha azok az itt élő polgárok életét akarják segíteni

– mondta Vitézyről a most visszalépett jobbikos jelölt.

Brenner Koloman hangsúlyozta, hogy „Tegyük rendbe Budapestet!” programja továbbra is aktuális, mivel továbbra is igény van „egy valóban polgári Budapestre, ahol nem üldözik az autósokat, nem a választók feje fölött döntenek az őket érintő kérdésekben, kivizsgálják a korrupciós botrányokat, fellépnek a bűnözés és az utcákat uraló mocsok ellen, bérlakásokat építenek és tiszteletben tartják a történelmi múltat a felhőkarcolókkal szemben”.

A Jobbik-Konzervatívok politikusa szerint sok egyezés van az ő és Vitézy Dávid programja között.

„ A Tegyük rendbe a közbiztonságot! programom megvalósítását is biztos kezekben tudhatom. Nem szabad hagynunk, hogy a Kárpát-medence ékköve, szeretett fővárosunk végleg lemaradjon az európai és a régióban elhelyezkedő városok versenyében” – szögezte le Brenner Koloman, aki hisz abban, hogy kellő alázattal, szakmai hozzáértéssel és a Budapest iránti szenvedéllyel közösen rendbe tudjuk tenni Budapestet.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)