Brenner rendkívüli ülést hív össze, amiért orosz kibertámadásokat hallgathatott el Szijjártó Péter

Brenner rendkívüli ülést hív össze, amiért orosz kibertámadásokat hallgathatott el Szijjártó Péter

Az Országgyűlés Külügyi Bizottságának jobbikos alelnöke kivizsgálná a kérdést, mivel magyar nemzetbiztonsági szempontból kiemelten fontos információk kerülhettek így orosz kézre.

Orosz kibertámadásokat hallgatott el Szijjártó Péter? - veti fel a kérdést csütörtöki sajtóközleményében Brenner Koloman.

Az Országgyűlés Külügyi Bizottságának alelnöke, egyben a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese azt írta, a médiában újabb bizonyítékok kerültek elő arról, hogy Oroszország széles körű katonai és polgári titkosszolgálati kibertámadást hajtott végre a magyar külügy rendszereivel szemben.

Nemzetbiztonsági szempontból kiemelten fontos információk kerülhettek így orosz kézre

- figyelmeztetett Brenner, aki emlékeztetett, Szijjártó Péter külügyminiszter még 2022-ben is „kampányhazugságnak” nevezte ezt a kérdést.

A Parlament Külügyi Bizottságának konzervatív alelnökeként ezért kezdeményezem a kérdés kivizsgálására a bizottság rendkívüli ülésének összehívását, egyben határozottan tiltakozom az ellen az orosz, kínai és török befolyásolási szándék ellen, amely folyamatosan nő hazánkban!

"Természetesen minden irányba törekedni kell a kiegyensúlyozott politikai és gazdasági kapcsolatokra, de a nemzeti szuverenitás megőrzését egy percig nem szolgálja az autoriter rezsimekhez való dörgölőzés" - jelezte Brenner Koloman.

Az Orbán-kormányt bíráló jobbikos politikus hozzátette, "a fideszes egypárti túlhatalom autoriter rezsimekhez való lojalitása pusztán a saját politikai és gazdasági hatalmuk megőrzését segíti, míg hazánkat akkugyárakkal, migránsmunkásokkal, kínai rendőrökkel és kínai hitelekkel árasztják el, Magyarország nemzetközi megítélése pedig tragikus szintre süllyedt".

Brenner azt is leszögezte, a Jobbik-Konzervatívok és európai parlamenti listavezetőjük, Róna Péter továbbra is vallják 1956 lyukas zászlajának örököseiként, hogy „Ruszkik haza!”. "Mi, konzervatívok elkötelezettek vagyunk ugyanis azon értékek mellett, amelyek mentén az Európai Unió alapító atyjai, a szintén keresztényszociális alapon politizáló Konrad Adenauer, Robert Schuman és Alcide de Gasperi elképzelték kontinensünk békés jövőjét. Ezek az értékek a jog uralma, a polgári demokrácia és a keresztény szolidaritás, amelyek alapfeltételei annak, hogy minden európai polgár jólétben és szabadságban éljen".

Az Orbán-rendszer ezekkel az értékekkel megy szembe. Ezért is fontos június 9-én a nyolcas listára leadott szavazat, hiszen van hazánkban tisztes polgári és jobboldali, de Európa-párti politikai közösség!

- zárta szavait Brenner Koloman, aki ezt Facebookon is kifejtette.

(Címlapkép: Brenner Koloman - Béli Balázs/Alfahír)