Brenner: sok területen úgy érzik az emberek, hogy alapvető szabadságjogukat korlátozzák

Brenner: sok területen úgy érzik az emberek, hogy alapvető szabadságjogukat korlátozzák

Mint arról beszámoltunk, szerdán Jakab Péter, a Jobbik elnöke bejelentette, hogy petíciót indít a kötelező oltás ellen, a politikus ugyanis úgy véli, mindenkinek szabadon kellene eldöntenie, vállalja-e a vakcinálást. A magyar néppárt pártja álláspontja az, hogy aki akarja, vegye fel, aki nem akarja, az kapjon ingyen tesztet, amennyiben szükséges akár munkához, akár egészségügyi ellátáshoz. A pártvezető egyúttal azt is közölte, hogy ellenzéki győzelme esetén nem lesz kötelező a covid-oltás.

Jakab Péter petíciót indít a kötelező oltás ellen

Jakab Péter, a Jobbik elnöke korábban már elárulta, hogy az április 3-án tartott országgyűlési választás ellenzéki győzelme esetén nem lesz kötelező a covid-oltás. Akkor kifejtette, hogy pártja álláspontja az, hogy aki akarja, vegye fel, aki nem akarja, az meg kapjon ingyen tesztet, amennyiben szükséges akár munkához, akár egészségügyi ellátáshoz.

Brenner Koloman, a Jobbik oktatási szakpolitikusa az ATV Egyenes beszéd című műsorában a petícióval kapcsolatban elmondta, azt tapasztalják, hogy nagyon sok területen érzik úgy az emberek, hogy alapvető szabadságjogukat korlátozzák. Példának említette a gyermekvédelem területét, ahol Kásler Miklós emberminiszter továbbra is kötelezővé teszi az oltást, csak akkor lehet február 15-től tovább dolgozni, ha felveszi a harmadik adag vakcinát is.

Ez azt jelenti, hogy

a fenntartó legkésőbb a hónap végével az oltatlan vagy egy oltással rendelkező pedagógusokat és minden más szociális területen dolgozókat, egészségügyi dolgozókat, rendvédelmiseket, illetve gyermekfelügyelőket fizetetlen szabadságra kívánja küldeni.

Az Országgyűlés jobbikos alelnöke kifejtette, a gyermekvédelem területén dolgozók esetében nem érvényes az antitest igazolás, sem pedig a betegségen átesést igazoló uniós covid-igazolvány, továbbá mentességi lehetőség sem, mint más pedagógusoknál és a rendvédelmi szerveknél.

Az ellenzéki politikus szerint az egységek nagy részében az alapvető ellátást sem fogjak tudni biztosítani, nemhogy a folyamatos felügyeletet. Ezzel több ezer gyerek ellátása kerül veszélybe, amit összevonásokkal akarnak orvosolni, de ezzel csak káoszt teremtenek, a zsúfoltság pedig szintén a felügyelet és ellátás rohamos romlásához és káoszhoz vezet.

Brenner közölte, ezzel az intézkedéssel tudatosan működésképtelenné teszik a gyermekvédelmet. A szakemberek jelentős csökkenésével ugyanis senki nem lesz, aki ezt a folyamatot meg tudja fékezni.

Mint figyelmeztetett, ennek következtében

akár több ezer állami gondozású fiatal is utcára kerülhet.

Hozzátette, sajnos elképzelhető, hogy ezek a fiatalok felügyelet nélkül a csavargást, utcai bűnözést és kábítószert választják.

A Jobbik országgyűlési képviselője úgy véli, a politika felelőssége az, hogy kimondja bizonyos rendkívüli állapotok esetén valami kötelező, vagy sem. Ez után viszont a politikusnak vállalnia kell a felelősséget.

Jelenleg a Jobbik úgy látja, hogy

sokkal fontosabbak az emberek alapvető szabadságjogaik, hiszen a felnőtt magyar állampolgárok el tudják dönteni, hogy felveszik-e az oltást, vagy nem.

Amellett, hogy keresztény-szociális pártja mindenkit arra biztat, hogy vegye fel az oltást, azt azonban nem gondolják jónak, ha kötelezővé tenné a kormány. Közölte, ők "a szabadság és a jólét pártján állnak".

A beszélgetésben arról is szó esett, hogy Brenner az MSZP-s Mesterházy Attilával közösen Orbán rendkívüli meghallgatását kezdeményezte a külügyi bizottságban. Ezen az orosz-ukrán konfliktusról, a miniszterelnök moszkvai látogatásáról is kérdeznék. Noha az ülést "természetesen" meg tudja akadályozni a Fidesz, mindazonáltal komoly figyelemfelhívó eseménynek gondolja.