"Százasával mondanak fel" – tanárok nélküli iskolakezdésre figyelmeztet a Jobbik

"Százasával mondanak fel" – tanárok nélküli iskolakezdésre figyelmeztet a Jobbik

Akár tanárok nélkül is kezdődhet az iskolaév - jelentette ki szombati online sajtótájékoztatóján a Jobbik frakcióvezető-helyettese, aki a pályaelhagyás és a pedagóguskar gerincét adó nemzedék közelgő nyugdíjba vonulása által okozott problémákra is figyelmeztetett.

"Százasával mondanak fel" azok a tanárok, akik megelégelték, hogy megalázóan alacsony fizetésért kell európai összehasonlításban is kiemelkedő munkát végezniük

- fogalmazott Brenner Koloman, hozzáfűzve, ráadásul a tanárok fele ötven évnél idősebb, így ők nemsokára nyugdíjba vonulnak - érzékeltette a probléma súlyát a jobbikos politikus.

A Jobbik országgyűlési képviselője emlékeztetett, hosszú évek óta próbálják felhívni a fideszes egypárti túlhatalom figyelmét arra, hogy a tudás- és értelmiségellenes politikájuk a magyar oktatási rendszerben is katasztrófához fog vezetni.

"A jelenlegi, fideszes megszorításokkal teli időszakban semmi nem lesz azzal az azonnali, 50 százalékos béremeléssel, amelyet a Jobbik hazánk nemzeti-jobbközép pártjaként már nagyon régóta szorgalmaz" - hiányolta a jobbikos képviselő, aki az oktatást kiemelt nemzetstratégiai ágazatnak tekinti.

Brenner hangsúlyozta, hogy a kialakult helyzetben a pártja mellett a szülőknek is szolidaritást kell vállalniuk a sztrájkjogukkal élő pedagógusokkal, hiszen elengedhetetlen, hogy jól képzett szaktanárok oktassák a felnövekvő nemzedékeket. Hozzátette, a Fidesz elérte, hogy jelenleg "szinte formailag lehetetlen" sztrájkolniuk.

Azonnali, határozott lépésekre van szükség ahhoz, hogy a pedagóguspálya és -képzés megújítása révén végre minden magyar fiatal számára hozzáférhető legyen az a tudás és információ, ami a 21. században elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és gyarapodó életet élhessenek 

- emelte ki Brenner Koloman.

Iskolakezdés tanárok nélkül? (2022.07.09.)

dr. Brenner Kolomannak, a Jobbik országgyűlési képviselőjének online sajtótájékoztatója. (2022.07.09.)