Brenner Koloman a NAT felülvizsgálatát kérte a kormányzattól

Brenner Koloman a NAT felülvizsgálatát kérte a kormányzattól

Online sajtótájékoztatót tartott Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője azok után, hogy immáron túl vagyunk az érettségi első hetén. 

A jobbikos politikus elmondta, hogy sok tízezer diák átesett azon, ami álláspontjuk szerint felesleges volt, "hiszen az érettségi stressz helyett" a megajánlott jegyekkel meg lehetett volna óvni a diákokat. 

Hozzátette, hogy a kormányzat mindeközben győzelmi jelentéseket harsog. 

"Több szerénységet, üzenjük a néppárti Jobbik nevében, hiszen a különböző felmérések szerint a diákok egyötöde, de lehet, hogy egyharmada nem tud megfelelő módon részt venni a digitális oktatásban"

- szögezte le Brenner Koloman, kiemelve: több család is azzal a problémával küzd, hogy nincsenek megfelelő eszközei a jelenlegi oktatáshoz. 

Arra kéri a kormányzatot, hogy vizsgálja végre felül a NAT bevezetését, ugyanis az elmúlt időszak tapasztalatait be kell építeni abba a modernizációs folyamatba, amit már hosszú évek óta követelnek. 

Úgy véli, nem a bürokráciát kell ráereszteni a pedagógusokra a nyáron, hanem átfogó modern átalakítást kéne végrehajtani a hazai oktatásban. 

Brenner Koloman szerint meg kéne fontolnia a fideszes kormányzatnak azt, hogy a jelenlegi helyzet miatt rövidítsék le a tanévet, hiszen kiemelkedően megterhelő ez a digitális oktatási forma, mind a tanároknak, mind a szülőknek, mind pedig az érintett tanulóknak. 

"Mi azt javasoljuk, hogy egy rugalmas évzárással, fejezzék be a tanévet, hogy majd újult erőkkel, láthassunk neki majd szeptembertől az oktatási rendszer beindításának."