Brüsszelben sem nélkülözték a luxust Hendéék

Azt azonban nem lehet tudni, hogy kik voltak a miniszter útitársai.

A lap további három olyan külföldi utat talált a honvédelmi miniszternél 2011-ben és 2012-ben, amelynél kirívóan magas szállásköltséget számoltak el. Valamennyi esetben Belgium volt az úti cél, és fejenként 120 ezer forintba került egy éjszaka.

Azt azonban nem lehet tudni, hogy kik voltak a miniszter útitársai. Ezt ugyanis a HM a nemzetbiztonsági okokra hivatkozva nem árulta el. Minden úton hárman vettek részt, Siklósi László védelempolitikai helyettes államtitkár biztosan tagja volt a triónak, a harmadik személy kilétét azonban továbbra is homály fedi.

A kiküldött nem vezető kormánytisztviselő nyilván nem magánszemélyként vesz részt a delegációban, hanem a közigazgatási szervezet törvényes működési rendjében jár el mint előkészítő, konzultáló és tanácsadói feladatokat ellátó személy. E feladatát csak úgy tudja ellátni, ha illetéktelen külső befolyástól mentesen dolgozik, vagyis a neve nem kerül nyilvánosságra – indokolt a Blikknek a honvédelmi tárca.

Kedden jelent meg a sajtóban, hogy Hende három évvel ezelőtt Párizsban 252 ezer forintért szállt meg egy éjszakára egyik kolléganőjével, aki azóta már az élettársa lett.