Búcsút mondhatunk az óraátállítósdinak

Szinte biztos, hogy a parlament megszavazza a jobbikos kezdeményezést.

"Elfogadtam Kepli Lajos érvelését, egyetértek a javaslattal, és képviselőtársaimat is arra fogom biztatni, hogy szavazzák meg a javaslatot, ha a parlament elé kerül"

nyilatkozta a Kepli Lajos és Szávay István, jobbikos képviselők által beterjesztett javaslattal kapcsolatban Bencsik János, fideszes politikus, aki optimistán látja az indítvány jövőjét és szerinte nincs akadálya, hogy az a törvényhozáson is átmenjen.

"Amennyiben az Országgyűlés elfogadja az indítványt, egy-két éven belül végleg átállhatunk a nyári időszámításra"

- nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kepli Lajos.

A jobbikos képviselő szerint a nem aktuálpolitikai, hanem az emberek mindennapjait érintő ügyről van szó, mivel az óraátállítások olyan ugrást jelentenek az emberi szervezetnek, mintha évente kétszer öt hét kiesne az életünkből.

A parlament tárgyalhatja a Jobbik javaslatát az óraátállítás eltörléséről

A gazdasági bizottság mai ülésén elfogadta Kepli Lajos, jobbikos képviselő javaslatát, amely szerint hazánk a nyári időszámításba kerülhet.A politikus még októberben nyújtott be javaslatot az óraátállítás megszüntetéséről a parlamentnek. Felvetette, hogy az ország egész évben maradjon a nyári időszámításban, ami szerinte leginkább a mezőgazdaságot segítené, de fontos élettani hatásai is lennének.