Budafok–Tétény: a szocik felrúgták az ellenzéki egységet és lefeküdtek a Fidesznek

Budafok–Tétény: a szocik felrúgták az ellenzéki egységet és lefeküdtek a Fidesznek

A fideszes Karsay Ferenc vezette XXII. kerületben az MSZP-s Dankóné Hegedűs Jolán lett az alpolgármester, illetve pártja kapott egy bizottsági elnöki pozíciót. Az óbaloldali álellenzék két képviselője, Dankóné, valamint Daróczi Károly ugyanis

a többi ellenzéki párttal ellentétben

megszavazott egy olyan napirendet, valamint több előterjesztést, melyet az ellenzéki erők akarata ellenére nyújtott be a Fidesz.

A Magyar Szocialista Párt XXII. kerületi képviselői hatalomért és pénzért elárulták szavazóikat és a teljes ellenzéket – írja közleményében Havasi Gábor fővárosi közgyűlési képviselő, aki a Momentum tagjaként volt a kerületben az ellenzéki polgármesterjelölt.

Felszólítom az MSZP-t, hogy azonnal zárja ki tagjai sorából a két képviselőt! Felszólítom Dankóné Hegedűs Jolánt és Daróczi Károlyt, hogy azonnal adják vissza mandátumukat! Nem arra kaptak felhatalmazást, hogy a következő öt évben a Fidesszel szövetkezzenek, ezzel méltatlanná váltak tisztségükre

– áll a kommünikében.

A kerületben szoros versenyben, mindössze 312 vokssal győzött a fideszes jelölt.

Frissítés:

Az MSZP felszólította a két érintettet, hogy adják vissza mandátumukat, és lépjenek ki a pártból. Ezt a szocialista párt központ Facebook-oldalán, valamint az MTI Országos Sajtószolgálata révén közölte Tóth Bertalan országos, illetve Molnár Zsolt budapesti elnök.