Titokban fölvett szexvideóval zsarolták meg Budaörs polgármesterét

Titokban fölvett szexvideóval zsarolták meg Budaörs polgármesterét

Nyilvánosságra hozták a felvételt.

"Tisztelt Választópolgár! Tekintse meg Wittinghoff Tamás bemutatkozó videóját!"

- ezzel a szöveggel, és egy titokban készített szexvideóra mutató QR-kóddal ellátott szórólapot terjesztenek ismeretlenek a "Megalázott NŐK védegylete", fiktív szervezet nevében Budaörsön.

A 24.hu beszámolója szerint a felvétel még az előző önkormányzati választás után készült, Wittinghoff pedig úgy nyilatkozott a portálnak:

tudott annak létezéséről, a közzétételét pedig zsarolások előzték meg.

A városvezető arról is tud, hogy egy nem létező szervezet nevében városszerte terjesztik a szórólapot, amin az arcképe is szerepel. Hangsúlyozta, hogy "politikai ellenfeleivel szemben" ő semmilyen törvénytelenséget nem követett el, az ügyben feljelentést tett, hiszen mind a videó rögzítése, mind annak közzététele bűncselekmény. Ennél többet ugyanakkor nem akart mondani, mert nem szeretné, ha városvezetői tevékenysége helyett erről szólna a kampány.

A videót közel másfél éve töltötték fel a pornóoldalra, és eddig több mint 2600-an látták, bár az nem egyértelmű, hogy a szórólapos akció következtében nézték-e meg ennyien.

Bár a pajzán videó "Prostituált home videója egy magyar politikussal" címen szerepel az oldalon, Wittinghoff Tamás az Indexnek úgy nyilatkozott:

"Szó nem volt prostituáltról. Nagyon-nagyon régi ez a történet, én belesétáltam egy csapdába."

A polgármester szerint egy olyan nő csábította el, aki "feladatot hajtott végre", illetve akinek személyazonossága tökéletesen beazonosítható. Ezen felül szerinte az is nyilvánvaló, honnan jött a zsarolás. Azt mondta, amikor elkezdték zsarolni, nem gondolta, hogy valóban elő is állnak a felvétellel, de

"nagyon szarul állnak, érthető, hogy miért jönnek elő vele, így aztán előjöttek vele, ennyi"

- mondta, majd hozzátette:

családja erről már rég tud, és mellette állnak.

Wittinghoff Tamás egyébként 1991 óta vezeti Budaörsöt, korábban az SZDSZ színeiben politizált, az októberi választáson a Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelöltjeként indul a polgármesteri székért.