Demszky nem fél a meghallgatástól - Ha eddig nem számoltatta el a Fidesz, ezután se fogja

A volt főpolgármester várhatóan elmegy a 4-es metró körüli korrupciógyanút vizsgáló parlamenti bizottság ülésére.

Magyar György hangsúlyozta, hogy Demszky jogi felelőssége föl sem vetődött az ügyben (hát persze, hogy ne - a szerk.).

A 4-es metró beruházásának szerződéseit nem az önkormányzat, hanem a cégek kötötték. Meg kell különböztetni a politikai felelősséget a polgári jogitól és a büntetőjogitól, mert aki az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentéséből büntetőjogi következtetést von le, jogsértést követ el - jelentette ki.

Horváth Csaba fővárosi szocialista képviselő, volt főpolgármester-helyettes - akit szintén meghallgatna a Fidesz-frakció az Országgyűlés gazdasági bizottságában - azt mondta a lapnak, hogy ha kap meghívót, elmegy az ülésre. Szerinte azonban érdekesebb, kiket nem hívnak meg, és miért. Megemlítette: az önkormányzatnál nem tartozott hatáskörébe a 4-es metró.

Gy. Németh Erzsébet, jelenleg a DK színeiben politizáló volt MSZP-s budapesti képviselő ugyanakkor azt közölte a lappal, hogy nem megy el az ülésre, mert a jelentés fel sem veti a felelősségét.

Az év vicce: Demszky Gábort nem terheli felelősség a 4-es metró ügyében

Noha a húsz éven át főpolgármesterként tevékenykedő Demszky Gábor neve egyértelműen kapcsolódik a városfejlesztési beruházásokhoz, a volt városvezetőt sem jogi, sem politikai, sem pedig erkölcsi felelősség nem terheli a 4-es metró körüli korrupciós ügyekben - ezt az egykori főpolgármester jogi képviseletét ellátó Magyar György nyilatkozta az ATV-nek.