A magyar sportdiplomácia kudarca is, hogy nem zárták ki a Craiovát

A magyar sportdiplomácia kudarca is, hogy nem zárták ki a Craiovát

A Jobbik politikusa, Z. Kárpát Dániel is kinyilvánította véleményét a Honvéd-Craiova meccsen történtekről, valamint az UEFA döntéséről, miszerint a román csapat három zártkapus összecsapást és pénzbüntetést kapott szankcióként.

A románok szerint "váratlanul szigorú" zártkaput kapni azért, mert hanggránátot robbantottak a bíró mellett

Címlap A románok szerint "váratlanul szigorú" zártkaput kapni azért, mert hanggránátot robbantottak a bíró mellett Ahogy mi is beszámoltunk róla, az UEFA elutasította a Budapest Honvéd óvását az Universitatea Craiova elleni meccsen történt botrány után. Frissítés 22:55: a Budapest Honvéd a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy elfogadhatatlannak tartják a történteket, ezért az UEFA-nál megóvják a mérkőzést.

Z. Kárpát már posztja címében felhívja a figyelmet arra, hogy "most mutassa meg erejét a magyar sportdiplomácia!".

"Ez nem fociról szól, nem csak fociról. Hanem a magyarság összetartásáról, arról, hogy bármely magyart ért sérelem esetén mindannyian össze kell, hogy tartsunk"

- írja az ellenzéki képviselő.

Z. Kárpát vérlázítónak nevezi az UEFA döntését és borzalmas üzenetnek tartja a sportélet számára.

"Azt sugallja ugyanis, hogy ha egy adott csapat szurkolói az ellenfél játékosait (a hazai futballistákra is ugyanúgy veszélyes volt ez a viselkedés - a szerk.), a játékvezetőt hanggránátokkal támadják meg, miközben egy egész nemzetet aláznak 150 percen keresztül, zavartalanul folytathatják szereplésüket a sorozatban."

A politikus szerint az MLSZ-nek azonnali válságstábot kellene összehívnia, szerinte joggal várhatnánk "kemény sportdiplomáciai csörtéket", ha már Csányi Sándor az UEFA alelnöke.