A két torony

Ki hitte volna? Az oroszhoz képest közel nyolcszoros áron épül fel a budapesti vizes vb óriás ugrótornya. 

2014-ben húzták fel az oroszok tornyot egy akkori versenyre, majd ugyanazt használták a világbajnokságon is. A Magyar Namzet szerint tavaly szintén Ororszországban, mindössze 13 millió forintnak megfelelő ráfordítással alakítottak ki ilyen létesítményt. 

Magyarországon csak a tervezés, engedélyezés és ellenőrzés folyamatának költsége elérte a 177 milliót. A kivitelezés során a Dunába építettek egy talapzatot 1,9 milliárdért.

Ez a tervek szerint megmarad, ha a jövőben újra hasonló versenyt rendezne Magyarország csak a tornyot kellene erre a lábazatra ismét felépíteni. Egy medence, valamint a mobillelátók költségei egymilliárdra rúgnak - írja a lap.

A kivitelezés milliárdjai a toronnyal kapcsolatos közbeszerzéseken nyertes West Bau Hungária Kft.-t gyarapítják. 

A Paár Attilához köthető cég az elmúlt években számos tendert nyert. Megbízást kaptak többek között a Várkert Bazár felújításában, valamint az MTK új stadionjának építése és a Tüskecsarnok befejezése szintén ehhez a társasághoz köthető. Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak az egyik cégérdekeltségét is a WHB vásárolta meg. Tiborcz pedig tulajdonrészt vett a WHB cégcsoport egyik ingatlanos társaságában, majd rövid idő elteltével megvált attól és egy Virgin-szigeteken bejegyzett offshore cég került a tulajdonosi körbe.