Budapest pályázik a 2026-os atlétikai Európa-bajnokság rendezésére

Budapest pályázik a 2026-os atlétikai Európa-bajnokság rendezésére

Mint arról beszámoltunk, hétfőn délelőtt a miniszterelnök Orbán Viktor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével tárgyalt a Karmelita kolostorban. Úgy tűnik, a megbeszélés - amelyen részt vett Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Schmitt Pál korábbi sportoló MOB elnök, illetve köztársasági elnök, Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára és Christophe De Kepper, a NOB főigazgatója is - sikeresen volt.

Az MTI ugyanis azt írja,

Budapest pályázik a 2026-os atlétikai Európa-bajnokság rendezésére.

Az eseményre pályázó másik város Birmingham.

„Két kiváló kandidálónk van a 2026-os kontinensbajnokságra, mindkét szervezőbizottság nagy tapasztalatokkal rendelkezik szabadtéri események lebonyolításában, és mindkét városnak nagyszerű stadionja van, bármelyikük remek házigazda lenne” – nyilatkozott az európai szövetség (EAA) hétfői hírlevelében Dobromir Karamarinov, az EAA elnöke.

Birmingham idén a Nemzetközösségi Játékoknak ad otthont, Budapesten pedig jövőre világbajnokságot rendeznek az épülő új atlétikai stadionban.

Idén augusztusban a multisport Európa-bajnokság keretében Münchenben lesz az atlétika-Eb, két év múlva pedig Róma lesz a házigazda. A 2026-os Eb-helyszínről idén novemberben dönt az EAA tanácsa.