Orbán ügyvédje a VII. kerület pénzén folytatott választási kampányt

Szavazatszerző Zeneexpressz, közpénzből.

Három és fél millió forintot költött a VII. kerületi önkormányzat arra az április 7-én, azaz a voksolás előtt egy nappal tartott rendezvényre, melyen a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje, Bajkai István is fellépett - írja a Népszava.

A kerületi LMP kifogásolta, hogy a rendezvényt közpénzből finanszírozták, szerintük Vattamány Zsolt polgármester hiába állítja, hogy "a megítélt 3,5 millió forintot végül nem költötték el teljesen", illetve, hogy "nem Bajkai István magánrendezvényét támogatta a kerület"

  • a koncertet már napokkal korábban hirdették;
  • a szóróanyagokon pedig Bajkai volt a középpontban; ráadásul
  • a Klauzál téren megjelenők között csülkös bablevest is osztogattak.

Az Erzsébetvárosi Piacüzemeltetési Kft.-vel kötött szerződést ráadásul az akkor még alpolgármester Bajkai István írta alá. A megállapodás szerint a bruttó 3 millió 490 ezer forintos összegért a cég vállalta a rendezvény területi biztosítását, őrzését, takarítását, valamint a sörpadok, aggregátor beszerzését.

A rendezvényen a kutyapiszok-gyűjtő zacskó-, tojás- és tejosztogatásairól elhíresült, immár országgyűlési képviselő Bajkai zongorásként lépett fel, a koncertet pedig videóra is vették az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Zenebutik nevű tévécsatorna számára.

A lap emlékeztet, hogy a politikus ennek ellenére alulmaradt a Demokratikus Koalíció színeiben induló Oláh Lajossal szemben, ám a Fidesz listájának 20. helyéről beejtőernyőzött a parlamentbe.

A biztos befutó helyet az indokolta, hogy Bajkai korábban több perben is képviselte az Orbán-családot, ügyvédi irodája pedig milliárdos megbízásokat kapott a Miniszterelnökségtől közbeszerzési és jogi tanácsadásra.

A fideszes Bajkai javaslatára lett muszlim imaterem Erzsébetvárosban

"Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy hozzájárul a Beais Abdel Moneim által bérelt Budapest VII. Dózsa György út 6. földszint U-4 szám alatti, 32932/0/A/5 hrsz.-on nyilvántartott 213 m 2 alapterületű utcai földszinti nem lakás célú helyiség bérleti jogának a Magyarországi Muszlimok Egyesülete (székhely: 1181 Budapest, Csontváry Kosztka Tivadar u.